Ursul, în regia lui Dan Chişu, în curând în cinematografele din toată ţara

Transilvania Film lansează, la începutul lunii mai, în cinematografele din toată ţara, ”comedia anului” în România – Ursul, în regia lui Dan Chişu.

 

Ursul  este un road-movie plasat în România anilor ‘90. Noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei prin vânzarea singurului urs – bătrân şi pe moarte – unui vânător german. Însă, mânaţi de pasiunea pentru meserie şi de dragostea pentru urs, artiştii circului se împotrivesc directorului şi îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacţia.

 

Aventurile pline de neprevăzut prin care trec ursul, angajaţii circului şi toţi cei ce le ies în cale fac din Ursul comedia anului 2011 în România.

 

Din distribuţia filmului fac parte actori români de renume precum Şerban Pavlu, Mihai Constantin, Magda Catone, Claudiu Bleonţ şi Gabriel Spahiu. Distribuţia este întregită de Andreea Gramoşteanu, binecunoscută publicului larg pentru apariţiile din serialul de televiziune Mondenii.

 

Pelicula Ursul a câştigat, în 2008, finanţare la concursul de scenarii organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei. De asemenea, filmul a fost finanţat prin programul MEDIA al Uniunii Europene. Pe de altă parte, scenariul filmului a câştigat în 2008 ”Best Pitch Award” în secţiunea ”Connecting Cottbus” din cadrul celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cottbus, Germania.

Ursul este o producţie Libra Film, distribuit de Transilvania Film.

Scroll to Top