Despre noi

Despre noi

Transilvania Film este o companie de distributie de film independent care a apărut ca răspuns la maturizarea publicului de film din România, public ce în ultimii ani a devenit tot mai interesat de cinematografia de artă. Fondata de aceasi echipa care a pus bazele Festivalului International de Film Transilvania, compania şi-a propus să îmbogăţească oferta de filme din cinematografele româneşti prin câteva producţii deosebite, filme independente de mare succes atât la box office cât şi în marile festivaluri ale lumii.
 

Ce am realizat

Până în prezent, Transilvania Film s-a impus ca o prezenţă stabilă şi constantă pe piaţa de film din România, conturându-şi relativ rapid poziţia de nişă, dar cucerind, în acelaşi timp, un public tot mai larg. În acest moment numele nostru este asociat cu filme cult precum Ae Fond Kiss/Un sărut tandru a lui Ken Loach, Drumul spre Guantanamo de Mat Whitecross si Michael Winterbottom, Iluzionistul de Neil Burger, Biutiful al lui Alejandro González Iñárritu cu Javier Bardem în rolul principal, Rabbit Hole cu Nicole Kidman şi regizat de John Cameron Mitchell, Trebuie să vorbim despre Kevin cu Tilda Swinton în rolul principal, Antichrist de Lars von Trier sau ineditul documentar Life in a Day produs de Ridley Scott.

În 2013, Transilvania Film a adus pe marile ecrane din România filmul Ploaie de vacanță/Tanta Agua distins cu Premiul Special al Juriului la TIFF 2013 sau Un episod din viața unui culegător de fier vechi/An Episode in the Life of an Iron Picker  premiat cu Ursul de Argint la Berlin. Tot în 2013 a avut premiera în cinematografele din ţară filmul Albă ca Zăpada/Blancanieves, un omagiu unic adus epocii de aur a filmului alb-negru mut din Europa de către regizorul de origine spaniolă Pablo Berger. Transilvania Film şi-a propus să promoveze şi să susţină cinematografia autohtonă.

Lista de producţii româneşti distribuite de Transilvania Film include titluri precum Legături bolnăvicioase (R. Tudor Giurgiu), cel mai de succes film românesc al anului 2006, cu un număr record de spectatori de aproximativ 22.000, Hîrtia va fi albastră (R.Radu Muntean), Katalin Varga, spectaculosul debut al regizorului Peter Strickland, premiat la Festivalul de la Berlin 2009 cu Ursul de Argint pentru contribuţie artistică deosebită, Caravana Cinematografică (R. Titus Muntean), Ursul, road movie în regia lui Dan Chişu, Tatăl Fantomă cu Marcel Iureş în rolul principal (R. Lucian Georgescu) sau Undeva la Palilula, debutul cinematografic al cunoscutului regizor de teatru Silviu Purcărete, Despre oameni și melci (r. Tudor Giurgiu) filmul românesc cu cel mai mare număr de spectatori în 2012, Rocker în regia lui Marian Crișan, Killing Time semnat de Florin Piersic Jr. sau Câinele Japonez cu Victor Rebengiuc și Șerban Pavlu în rolurile principale.

Ce ne propunem

Transilvania Film îşi propune să lanseze un număr de 12 – 13 pelicule pe an, având ca principale criterii de selectare a filmelor orginalitatea, forţa de intepretare a actorilor, ideile proaspete, abordarea regizorală neconvenţională, lipsa prejudecăţilor şi diversitatea. Nu in ultimul rand, ne propunem sa oferim publicului larg o alternativa inteligenta la blockbustere si filme mainstream, prin accesul la cele mai bune productii din cinematografia europeana si autohtonă.

Echipa

Tudor GIURGIU – CEO

Andrei Aivănoaei – Distribution Manager

Andrei Voineag – Operations & Scheduling Manager

Scroll to Top