Biutiful, din 25 martie în cinematografe

Lung metrajul Biutiful, în regia lui Alejandro González Iñárritu, cu Javier Bardem în rolul principal, va avea premiera în cinematografele din România pe 25 martie.

Filmul va rula, în prima săptămână, la Cinema Patria şi Cinema City AFI Palace Cotroceni din Bucureşti. În săptămânile următoare, Biutiful va fi distribuit în toată ţara.

Biutiful, în regia lui Alejandro González Iñárritu, este povestea de dragoste dintre un tată şi fiul său.

Filmul spune povestea lui Uxbal (Javier Bardem), un tată singur, care află că are cancer în fază terminală, un om plin de conflicte, care  înceracă să împace rolul de tată cu dragostea, spiritualitatea, sentimentul de vină şi mortalitatea, în mijlocul lumii interlope periculoase din Barcelona.

Uxbal îşi duce viaţa de zi cu zi în afara limitelor, iar sacrificiile sale pentru copii nu cunosc margini. La fel ca şi viaţa însăşi, Biutiful este o poveste circulară, care se sfârşeşte unde începe.

Biutiful a fost prezentat în competiţia oficială a ediţiei 2010 a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, filmul fiind înscris în competiţia pentru Palme d’Or. Filmul a avut premiera mondială în cadrul festivalului, pe 17 mai 2010. La aceeaşi ediţie a prestigiosului eveniment, Javier Bardem a primit premiul pentru cel mai bun actor.

De asemenea, Biutiful a primit două nominalizări la cea da-a 83-a ediţie a premiilor Oscar, la categoriile „cel mai bun film într-o limbă străină” şi “cel mai bun actor într-un rol principal” (Javier Bardem).

Kirk Honeycutt de la Hollywood Reporter scrie despre film că este “un poem melancolic, minunat, despre dragoste, paternitate, vină”, criticul catalogând interpretarea lui Javier Bardem drept „…un knock-out”.

Pe de altă parte, A.O. Scott de la New York Times scrie: “Iñárritu crează un sentiment de intimidate primară… fiecare secvenţă este încărcată cu detalii sociale şi emoţionale”, în timp ce faimosul critic Roger Ebert scrie: „Ce m-a atras la acest film şi mi-a captivat simpatia este prezenţa lui Bardem… un actor profound uman”.

“Fluenţa şi încrederea limbajului cinematografic al lui Iñárritu sunt spectaculoase. Poate că nu converge, poate că nu convinge, dar este impresionant: nu realism magic, ci propriul brand de naturalism magic al regizorului”, scrie şi Peter Bradshaw de la The Guardian.

Biutiful este distribuit în cinematografele din România de Transilvania Film.

Scroll to Top