Undeva la Palilula în regia lui Silviu Purcărete selectat în competiţia EAST IS WEST din cadrul Festivalului Internaţional de Film Karlovy Vary

Bucureşti, 1 iulie 2012  –  Undeva la Palilula, primul film de lung metraj în regia lui Silviu Purcărete, va avea premiera europeană la Festivalul Internaţional de Film Karlovy Vary, în cadrul competiţiei East is West.

Datele de difuzare ale filmului în cadrul festvalului sunt:
•    Vizionare pentru presă şi industrie: 2 iulie, ora 13.30
•    Proiecţii oficiale: 3 iulie, ora 16:30(premiera) si 4 iulie, ora 10.00.

La proiecţii vor fi prezenţi regizorul filmului, Silviu Purcărete, producătorii Tudor Giurgiu şi Oana Giurgiu, actorii Áron Dimény, George Mihaiţă, compozitorul Vasile Şirli şi scenograful Dragos Buhagiar. Deplasarea delegaţiei române la Festivalul Internaţional de Film Karlovy Vary este realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Pelicula reprezintă debutul cinematografic al cunoscutului regizor de teatru, fiind un proiect grandios care reuneşte importante nume din lumea teatrului şi filmului românesc. Alături de Áron Dimény (Serafim), George Mihaiţă (Ilie Tudorin), mai fac parte din distribuţia filmului actori români de renume precum Constantin Chiriac, Răzvan Vasilescu, Sorin Leoveanu, Ofelia Popii. Horaţiu Mălăele, Marius Manole şi mulţi alţii.

Undeva la Palilula spune povestea lui Serafim, un tânăr doctor, care primeşte repartiţie pe termen scurt la spitalul din Palilula, urmare a decesului precedentului medic pediatru, nea Pantelică. Serafim se adaptează treptat lumii din oraş şi ajunge, într-un final, fără voia sa, să-i aparţină. Mai multe date despre film puteti gasi accesand site-ul www.undevalapalilula.ro

Silviu Purcărete este unul dintre cei mai apreciaţi regizori de teatru din România şi Europa. Are o experienţă de peste 30 de ani în domeniu şi a realizat spectacole memorabile în special la Teatrul Naţional din Craiova şi la cel din Sibiu. Este membru cu titlu personal al Uniunii Teatrelor din Europa, detinător al Golden Globe Peter Brook Prize pentru cea mai bună regie teatrală în 1995 şi Premiul pentru excelenţă artistică al Fundaţiei Hamada (Festivalul Internaţional de la Edinburgh 1991). Spectacolul Faust realizat la Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu a fost unul din capetele de afiş ale Festivalului de la Edinburgh 2009, cel mai mare eveniment de gen din lume.

Undeva la Palilula este o producţie Libra Film, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al programului MEDIA al Uniunii Europene. Scenariul a fost apreciat la nivel internaţional, câştigând în 2005 premiul „Balkan Fund” al Festivalului de Film de la Salonic.

În România filmul este distribuit de Transilvania Film.

Sponsorii şi partenerii acestui film sunt: Millenium Bank, Unicredit Ţiriac Bank, Dacia, Rin, Residence Hotels, Aqua Carpatica, Bergenbier.

Scroll to Top