Au început filmările pentru Câinele Japonez, primul lung metraj în regia lui Tudor Cristian Jurgiu

Bucureşti, 22 iunie 2012 – În urmă cu câteva zile  compania Libra Film a început filmările pentru Câinele Japonez, primul lung metraj în regia lui Tudor Cristian Jurgiu, după un scenariu scris de Ioan Antoci.  

Bătrânul Costache Moldu şi-a pierdut soţia, casa şi agoniseala de-o viaţa, în urma unei inundaţii. Atunci când va fi pus în faţa alegerii de a păstra sau nu pământul care i-a fost dat de către primarie, întoarcerea neaşteptată a fiului său, Ticu, din Japonia după foarte mulţi ani, îl va ajuta să ia o decizie.

Proiectul a obţinut finaţare de la Centrul Naţional al Cinematografiei şi beneficiază de susţinere financiară din partea HBO România şi Programul MEDIA al Uniunii Europene (pentru dezvoltarea scenariului).

Scenariul a obţinut Premiul Krzysztof Kieslowski pentru Cel Mai Bun Scenariu din Europa Centrală şi de Est, în cadrul Programului ScriptEast 2009, motivaţia juriului find: ”Ioan Antoci a realizat un scenariu emoţionant şi provocator, care promite să se transforme într-o adevărată experienţă cinematografică. Temele familiei, suferinţei şi credinţei pot rezona cu un public universal şi sunt tratate de scenarist într-o manieră încântătoare şi plină de sensibilitate. Spectatorii vor fi definitiv cuceriţi de personaje, a căror bunătate nativă le va elibera, iar finalul scenariului va stârni lacrimi de bucurie.”

Înainte de această distincţie, scenariul a câştigat în anul 2008 Premiul HBO pentru Cel Mai Bun Scenariu de Lungmetraj  în cadrul Concursului Naţional de Scenarii organizat de HBO România în parteneriat Cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Ulterior, scenariul a fost adaptat pentru film de către Tudor Cristian Jurgiu împreună cu Gabriel Gheorghe.

Tudor Giurgiu este producătorul filmului, Bogdan Crăciun este producător executiv, iar Andrei Butică este Directorul de Imagine al filmului, in timp ce montajul este realizat de Dragoş Apetri.

Din distribuţie fac parte: Victor Rebengiuc, Şerban Pavlu, Kana Hashimoto, Constantin Draganescu, Ioana Abur, Alexandrina Halic, Laurentiu Lazar.

Filmările au început la jumătatea lunii iunie, vor dura aproximativ 4 săptămâni şi urmează să se desfaşoare în mai multe sate din judetul Giurgiu.

Filmul va fi distribuit în România de Transilvania Film, iar premiera va avea loc în prima parte a anul viitor (2013) .

Pentru mai multe poze şi informaţii vă invitam sa accesaţi pagina de facebook a filmului: http://www.facebook.com/CaineleJaponez .

Parteneri: Dacia.

Scroll to Top