EXPLOZIE ÎN FAMILIE din 24 august în cinematografe

Bucureşti, 16 august 2012  –  Transilvania Film anunţă premiera în cinematografe a filmului Explozie în familie | Skylab în regia cunoscutei cineaste de origine franceză Julie Delpy. Filmul, o comedie luminoasă de vară, cu un puternic parfum al anilor ’70 vine în cinematografe din 24 august.

Iulie, 1979, în timpul vacanței de vară, într-o casă din Bretagne. Cu ocazia zilei de naștere a bunicii, unchi, mătuși, veri și verișoare se adună laolată în timpul unui weekend animat.

Cronică de familie pitorească povestită de Albertine, o fetiță de zece ani, Explozie în familie este în același timp cronica unei epoci speciale.

Skylab, „laboratorul din cer” care dă titlul original în franceză, a fost prima stație americană din spațiu. A fost lansată pe 14 mai 1974 și s-a dezintegrat deasupra Oceanului Indian pe 11 iulie 1979, la reintrarea în atmosferă. Numeroase resturi ale stației au căzut în vestul Australiei și nu în vestul Franței, așa cum s-a presupus inițial.

Explozie în familie este de fapt autobiografia “curajos de obscenă, 100% franțuzească, dar în același timp presărată cu accente universale” (Screen Daily) a regizoarei care interpreteză şi unul dintre rolurile din film.

“Îmi place să amestec subiecte serioase – cum ar fi unchiul care încearcă să se sinucidă și este salvat de copii – cu umorul. Viața are momente bune și rele care oscilează, și asta nu se oprește niciodată. Familia model este un mix între lumină și întuneric.” declara Julie Delpy pentru The Guardian. “Am vrut să creez sentimentul unei după-amieze idilice cu o nuanță infiltrată în subsolul acestei atmosfere, că oricând ceva se poate întâmpla, așa cum meteoritul se apropie de ei pe nesimțite.” (Julie Delpy)

Julie Delpy provine dintr-o familie de actori de teatru, foarte cunoscuţi în Franţa. La numai 7 ani ajunge să se bucure deja de aprecierile criticilor pentru apariţia sa în lung metrajul lui François Barat – Civil Wars. Urmează la scurt timp alte proiecte care o fac din ce în ce mai cunoscută publicului. În adolescenţă lucrează cu regizori importanţi precum Volker Schlöndorff (Homo Faber), Agnieszka Holland (Europa Europa) sau Krzysztof Kieslowski (Bleu, Blanc, Rouge). În ciuda rolurilor importante din marile producţii, Julie Delpy păstrează o slabiciune pentru filmele independente.
Urmează apoi cursurile Actor Studio New York. Următorul moment important în cariera sa fiind colaborarea cu Ethan Hawke alături de care joacă în Before Sunset  pentru care primeşte o nominalizare la Premiile Oscar pentru Cel mai bun scenariu, alături de Richard Linklater şi Ethan Hawke. În 2007 scrie şi regizează comedia Două zile la Paris, film ce primeşte o nominalizare la premiile Cezar.

Explozie în familie se bucură de o distribuţie formată din îndrăgiţi actori francezi precum Eric Elmosnino, Aure Atika şi de o suită de copii fermecători condus de incredibila Lou Alvarez în rolul Albertinei. Filmul a fost proiectat la ediţia din 2012 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Filmul este distribuit în România de Transilvania Film.

În prima săptămână filmul va rula în Bucureşti la Hollywood Multiplex şi Movieplex, în Cluj la Cinema Victoria şi în Constanţa la Cityplex.

Partenerii de promovare ai filmului sunt: Radio Guerrilla, Cinemagia, Cinefan, HipMag, Metropotam, Film Reporter, B365.

Scroll to Top