Transilvania Film – retrospectiva 2012

Anul acesta Transilvania Film a lansat un număr de 12 titluri în cinematografele din România dintre care 4 au fost producții sau coproducții autohtone: Tatăl Fantomă cu Marcel Iureș și Mihaela Sîrbu în rolurile principale, Undeva la Palilula – debutul cinematografic al apreciatului regizor de teatru Silviu Purcărete, De ce fierbe copilul în mămăligă și marele succes de public Despre oameni și melci în regia lui Tudor Giurgiu cu Monica Bîrlădeanu și Andi Vasluianu (distribuit în colaborare cu Ro Image).

Începutul anului a fost marcat de premiera în cinematografele din țară a filmului chilian Viața Peștilor | La vida de los peces în regia lui Matías Bize. A urmat apoi Gianni și femeile | Gianni e le donne  în regia cunoscutului cineast Gianni Di Gregorio, o savuroasă comedie în stil italian ce o are în distribuție pe actrița de origine română Kristina Cepraga.

Tot anul acesta au avut premiera pe marile ecrane: Fără cale de-ntors | Sin Retorno – câștigătorul Trofeului Transilvania la TIFF 2011, Trebuie să vorbim despre Kevin | We need to talk about Kevin – film-eveniment cu Tilda Swinton în rolul principal, Explozie în familie | Skylab regizat de Julie Delpy, Hotelul Marigold |The Best Exotic Marigold Hotel cu Judi Dench și Maggie Smith în distribuție sau Hasta la Vista | Come as you are filmul premiat cu People’s Choice Award la European Film Awards 2012.

La începutul lunii noiembrie, Transilvania Film a lansat primul 3D din portofoliu, simpatica animație daneză Ronal Barbarul | Ronal the Barbarian.

Cele 12 premiere sunt reprezentete de filme din România, Marea Britanie, Italia, Danemarca, Belgia, Argentina, Franţa, Chile și Statele Unite ale Americii.

Pentru începutul anului viitor pregătim spectatorilor două premiere de film românesc: Rocker în regia lui Marian Crișan şi un nou lung-metraj marca Florin Piersic Jr. – Killing Time, precum şi titluri internaţionale ce vor fi cu siguranţă apreciate de cunoscători.

 

Transilvania Film vă urează un an nou cât mai bun!

Scroll to Top