Tatăl Fantomă – În cinematografe în curând

Transilvania Film va lansa în curând în cinematografe producţia GAV: Tatăl Fantomă.


Sinopsis:   Profesorul american Robert Traum (Marcel Iureș, într-un rol deopotrivă impresionant și inedit) își ia un concediu de un an și, renunțând la un prezent lipsit de surprize, decide să îmbrățișeze o aventură ce are strânsă legătură cu trecutul. Întors pe bătrânul continent, Robert încearcă să descâlcească misterul ce învăluie originile tatălui și unchiului său, faimoșii frați Traum: Rudolf, un celebru romancier, și Samuel, odinioară mare gangster la Chicago. În timpul călătoriei sale prin nordul României, Robert o cunoaște pe Tania (Mihaela Sîrbu), șefa Arhivelor Bucovinei.

Împreună, cei doi încearcă să-l găsească pe Sami (Valer Delakeza), ultimul prieten al familiei Traum aflat încă în viață, proiecționist la un mic cinematograf prăfuit de provincie. Sosirea lui Robert e providențială, căci Sami tocmai a fost izgonit din cinema de către un politician local pus pe căpătuială și implicat în afaceri cu mafia ucrainiana… Treptat, Robert îl va ajuta pe Sami să-și recupereze cinematograful, iar bătrânul îl va ajuta pe Robert să-și recupereze identitatea…

Road-movie inițiatic, Tatal Fantoma este o comedie dulce-amară, tandră și nostalgică, vorbită majoritar în limba engleză cu dialoguri incidentale în limba română.

Filmul are o durată de 90 de minute; post-producția s-a încheiat în martie 2011.

Tatăl Fantomă reprezintă prima colaborare dintre GAV şi Transilvania Film.

Pentru mai multe informaţii accesaţi: http://www.tatalfantoma.ro
Scroll to Top