Să nu mă părăseşti – acum in cinematografe

    Transilvania Film aduce, începând cu 17 iunie, în cinematografele din România, o poveste emoţionantă despre dragoste, pierdere şi adevăruri ascunse: filmul Să nu mă părăseşti, bazat pe romanul de success al lui Kazuo Ishiguro.

    Regizorul Mark Romanek (ONE HOUR PHOTO) împreună cu scenaristul Alex Garland (28 DAYS LATER, SUNSHINE) transformă în film emoţionantul roman al lui Isiguro.

    Kathy (Carey Mulligan, câştigătoare a premiului BAFTA şi nominalizată la Premiile Oscar pentru filmul An Education), Tommy (Andrew Garfield – Boy A, Red Riding) şi Ruth (Keira Knightley – Pride & Prejudice, Atonement) şi-au petrecut copilariă la Hailsham, un internat din Anglia, unde descoperă un secret întunecat despre viitorul lor. Momentul ca ei să părăsească şcoală soseşte şi împreună cu el şi începutul vieţii lor de adulţi în care vor trebui să se confrunte cu sentimentele puternice de iubire, gelozie sau trădare care îi pot despărţi.

 

     Din distribuţia peliculei mai fac parte: Isobel Meikle-Small, Ella Purnell, Charlie Rowe, Charlotte Rampling, Sally Hawkins, Nathalie Richard, Andrea Riseborough şi Domhnall Gleeson. Producătorii sunt Andrew Macdonald şi Allon Reich din partea DNA Films; producători executivi: Alex Garland, Kazuo Ishiguro şi Tessa Ross; co-producător Richard Hewitt şi producător asociat Joanne Smith.

 

    Suntem stăpânii destinelor noastre?

    Trăim pentru noi sau pentru ceilalţi?

    Ce ne defineşte ca oameni?

    Aceste câteva întrebări stau la baza adaptării pentru ecran a romanului lui Kazuo Ishiguro, foarte apreciat la nivel internaţional. Povestea începe într-un internat izolat din Anglia şi se dezvoltă într-un veritabil regal de emoţii, trecând prin iubire, trădare, speranţă, sacrificiu, destin, moarte.

    La prima sa apariţie în 2005, romanul lui Ishiguro a fost apreciat de critici ca fiind cel mai bun din decada sa. Povestea era pe de o parte un portret surprinzător al unei lumi în care oamenii încep să se cloneze şi, pe de altă parte, o privire intimă în viaţa unui triunghi amoros alcătuit din trei prieteni din copilărie.

    O carte cu un asemenea impact şi influenţă asupra cititorilor a fost cu siguranţă o alegere inevitabilă pentru marele ecran. Acest lucru a fost posibil prin participarea scenaristului şi romancierului britanic Alex Garland şi a talentatului regizor american Mark Romanek. Ei au abordat Să nu mă părăseşti în acelaşi mod în care a făcut-o Ishiguro, nu ca pe o poveste SF, ci ca pe un mod de a privi fragilitatea umană.

Romanek declară: “Sunt multe filme SF despre dorinţa de a scăpa de diverse mecanisme sau puteri opresive. În cazul nostru personajele nu doresc să scape pentru că ele au fost învăţate încă de la naştere despre mândria şi datoria de a avea un loc în societate, oricât de neplăcut este acel loc. În plus, personajele nu fug, în mare parte pentru că nu au unde. Prin Să nu mă părăseşti am dorit să creez un film lipsit de ironie şi pur prin frumuseţea lui. Ne-am dorit ca publicul acestui film să fie pătruns de lumea inventată de Ishiguro”.

 

Să nu mă părăseşti poate fi vizionat începând cu 17 iunie în cinematografele Movieplex Cinema Plaza, Cinema City Cotroceni.

Scroll to Top