„LUMEA E A MEA” a ajuns la jumătatea filmărilor

În urmă cu două săptămâni o echipă alcatuită din tineri pasionați a început filmările pentru lungmetrajul independent LUMEA E A MEA, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, după un scenariu care îi aparține Ralucăi Mănescu. Producătorii filmului sunt Tudor Giurgiu (Libra Film) și Radu Stancu (deFilm).

Filmul prezintă povestea Larisei, o tînără în vârstă de 16 ani care trăiește într-un orășel lângă mare. Larisa e îndrăgostită de Florin,  Don Juan-ul liceului şi își dorește cu orice preț să ajungă cineva într-un mediu violent dominat de bani și influență.

Distribuţia este alcătuită în principal din actori tineri, neprofesionişti, care au fost selecţionaţi pe parcursul acestui an prin intermediul reţelei de socializare Facebook.  Din distribuţie fac parte: Ana Maria Guran, Ana Vatamanu, Oana Rusu şi Iulia Ciochină. Director de imagine este Daniel Kosuth, iar costumele şi scenografia au fost asigurate de Adeline Andreea Bădescu.

Regizorul Nicolae Constantin Tănase a câștigat premiul pentru “Cel mai bun film de scurt metraj” în cadrul Festivalului de Film Transilvania 2012 și “Best International Short Film” la Cortex IFF în Portugalia pentru BLU, primul său film de scurtmetraj realizat după terminarea facultății. Anul acesta a fost de asemenea nominalizat la două premii GOPO pentru scurt metrajul BLU și “Premiul Tânără Speranță”, pe care l-a și câștigat.

Pentru dezvoltarea lung metrajului său de debut: “Lumea e a mea”, regizorul a primit un stagiu de rezidență la Berlin în anul 2011.

Filmările se întind pe perioada a aproximativ 4 săptămâni şi se desfăşoară în Constanţa și București. Filmul nu beneficiază de nicio susţinere din partea Centrului Naţional al Cinematografiei sau a vreunei alte instituţii publice, fiind realizat din fonduri exclusiv private.

„Cred că Nicolae Constantin Tănase este cea mai proaspătă nouă voce a cinemaului românesc şi am mare încredere în filmul lui de debut. E un demers curajos, aş zice chiar kamikaze, filmarea unei poveşti dificile, folosind neprofesionişti în rolurile principale şi lucrând cu o echipă restrânsă şi fără experienţă în filmul de lung-metraj. Vizionând însă primele secvenţe filmate la malul mării cred că pariul va fi câştigat şi Lumea e a mea va fi marea surpriză cinematografică a anului 2014. Mulţumesc autorităţilor locale din Constanţa, Primăriei, partenerilor noştri de la Neptun TV care ne-au sprijinit esenţial pentru ca filmările derulate în Constanţa să decurgă în bune condiţii. Constanţa e un oraş încă insuficient exploatat cinematografic şi mă bucur că am avut ocazia să filmăm în locuri extrem de ofertante din punct de vedere vizual”  , a declarat producătorul Tudor Giurgiu.

Filmul va fi distribuit în România de Transilvania Film, iar premiera va avea loc în vara anului viitor (2014).

Puteti afla mai multe detalii de la filmări accesând pagina de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/lumeaiamea.

Scroll to Top