Au început filmările la „AMERICA, VENIM!”

În urmă cu o săptămână au început filmările pentru comedia  AMERICA, VENIM!, filmul de debut al regizorului Răzvan Săvescu, după un scenariu semnat de Răzvan Săvescu și Oana Ioachim. Producția este realizată de Tudor Giurgiu și Bogdan Crăciun (Libra Film).

Filmul pune accentul pe întâmplările pline de umor şi neprevăzut prin care trece trupa unui teatru de provincie, ai cărei actori se află pentru prima dată la New York. Exuberanţa şi lipsa lor totală de experienţă, precum și lipsa noțiunilor de limbă engleză îi fac să parcurgă o serie de întâmplări şi aventuri comice, multe dintre ele inspirate din realitate.Comedia este savuroasă, plină de situaţii amuzante şi inedite, completată perfect de actorii din distribuție, nume mari și reprezentative pentru filmul românesc.

În rolurile principale îi putem regăsi pe: Mihai Călin (Train du Vie, Eu sunt Adam, Second Hand), Adrian Văncică, Gheorghe Ifrim, cunoscuți publicului pentru rolurile din serialul de televiziune de succes Las Fierbinți, Ioana Blaj, Ion Sapdaru, Tania Popa, Alexandru Bindea, Oana Ioachim.

Un alt punct de interes îl constituie participarea specială a celebrei actrițe de origine croată, Mira Furlan, stabilită în prezent în Los Angeles. Actrița va filma în România în intervalul 11- 19 august. Mira Furlan a avut roluri principale în peste 25 de producții cinematografice semnificative, printre care menționăm Tata în călătorie de serviciu | When Father Was Away on Business în regia lui Emir Kusturica, film care a obținut în anul 1985 premiul Palme d’Or și a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin. (www.mirafurlan.com)

Director de imagine este Liviu Mărghidan, cel care a realizat imaginea filmelor California Dreamin’ (R: Cristian Nemescu) sau Portretul luptătorului la tinerețe (R: Constantin Popescu), iar costumele și scenografia sunt semnate de Mălina Ionescu.

Răzvan Săvescu este regizor, scenarist și producător și este cunoscut publicului ca realizator al serialelor de televiziune: Clanul Popestilor (Antena 1), Lori și Dan (TVR 1), La Bloc (Pro TV), La servici (Pro TV), Gașca (Kanal D), Nimeni nu-i perfect (Prima TV) sau al filmului de televiziune O zi președinte (Pro TV). Scurtmetrajul lui Săvescu, Icre negre, realizat în 2010, a fost selecționat în numeroase festivaluri importante precum Montpellier, Wroclaw.

Filmările se vor desfășura în București pâna in 17 august, iar începând cu data de 18 august, echipa se va deplasa în SUA, la New York, pentru înca 10 zile de filmare.

Filmul va fi distribuit în România de Transilvania Film, iar premiera va avea loc în vara anului viitor (2014).

Producția este realizată cu sprijin financiar de la Centrul Național al Cinematografiei. Parteneri: Dacia, Air France.

Scroll to Top