LORE – în curând la cinema în România

Transilvania Film a achiziționat drepturile de distribuție pentru coproducția germano-australiano-britanică – Lore în regia lui Cate Shortland.

În primăvara anului 1945, armata germană se prăbușește suferind mai multe înfrângeri. Pe masura ce Forțele Aliate încearcă să găsească refugiu în patria mamă, cinci copii încep o călătorie ce va provoca orice noțiune avem despre familie, dragoste și prietenie. Lore spune povestea lor într-un fel “sensibil, delicat, impresionant” – The Australian.

De curând filmul a câștigat Aurora Prize – Marele Premiu la cea de-a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Tromsø, Norvegia. „Un film sensibil despre transformarea unei tinere fete în circumstanțele războiului, unde ideile sale de bine și rău, corect și greșit sunt puse la îndoială”, a subliniat juriul festivalului despre film, care are șapte nominalizări la “oscarurile australiene”.  Dintre multele premii câștigate amintim și: Best New Director – Valladolid IFF 2012, Cel mai bun film și Cea mai bună actriță la Stockholm FF, Premiul Publicului la Locarno IFF, Golden Starfish Award și Jeremy Nussbaum Price for Provocative Fiction la Hamptons IFF, Premiul Criticii la Hamburg FF sau Marele Premiu la Festivalul de Film de la Ghent, Belgia.

Pelicula îi are în distribuție pe Saskia Rosendahl, Nele Trebs, André Frid și este regizată de Cate Shortland care semnează scenariul și regia pentru Săritura | Somersault (2004), distribuit în România tot de Transilvania Film.

Filmul Lore va avea premiera națională în cea de-a doua jumătate a anului.

Scroll to Top