DVD Box PINTILIE CINEAST, din 15 iunie în magazine

DVD Box-ul Pintilie Cineast lansat în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania va putea fi cumpărat din 15 iunie din magazinele de specialitate. El conține 11 dintre filmele apreciatului regizor român plus un DVD bonus și va fi disponibil în rețelele Humanitas, Cărturești, Librarium și pe CineShop.ro, Shop.TIFF.ro și Shop-ul Online Transilvania Film.

Duminică la ora 6; Reconstituirea; Salonul nr. 6; De ce trag clopotele, Mitică; Balanța; O vară de neuitat; Prea târziu; Terminus Paradis; După-amiaza unui torționar; Niki Ardelean, colonel în rezervă; Tertium non datur sunt cele 11 lung-metraje semnate de Lucian Pintilie ce se vor regăsi în box-ul ce va conține și un al 12-lea DVD, bonus, cu materiale inedite din diferite momente ale carierei acestuia.
Extrasele video de pe DVD-ul Bonus au fost prelucrate și remontate de Dana Bunescu, iar selecția lor a fost realizată de Lucian Pintilie cu ajutorul lui Mihai Chirilov:
1. Traveling lateral – Colocviu Eugen Ionescu, Institutul Francez din București
2. Planeta Cinema – Emisiune TV de Eugenia Vodă
3. Prea tîrziu – Conferință de presă, București
4. Cutia neagră – Emisiune TV de Dana Deac
5. Cafeaua cu sare – Emisiune TV de Dana Deac
6. Terminus Paradis – Lecția de cinema
7. După-amiaza unui torționar – Lecția de cinema
8. Niki Ardelean, colonel în rezervă – Lecția de cinema
9. Premiul de excelență la Festivalul Internațional de Film Transilvania, Cluj 2011
10. Retrospectivă integrală la MoMA, New York

„Născut în România, Pintilie și-a părăsit țara, la fel ca autorul, eseistul și criticul Milan Kundera, el s-a întors până la urmă, după căderea comunismului și a câtorva dintre susținătorii săi cei mai odioși.
Întinsă pe cinci decenii, opera cinematografică a lui Pintilie e un strigăt de revoltă îmbibat de umor macabru. […] Asemeni altor mari artisti ale căror cariere au oscilat între cinema și teatru, există o dispută legată de cele mai mari realizări ale lui Pintilie: au fost ele pe ecran sau pe scenă? Cele mai strălucite momente ale regizorului Elia Kazan a fost oare pe Broadway, grație originalei montări a piesei Moartea unui comis voiajor, sau un film, cu Un tramvai numit dorința? […] Cu toate acestea, cele mai bune filme ale lui Lucian Pintilie concurează cu impertinență activitatea sa dramatică.

Filmele lui Pintilie sunt intense și incomode, prelucrând uneori povești de epocă sau adaptări literare (care treceau mai ușor de filtrul cenzurii), alteori brutale și vii, desprinse direct din peisajul contemporan. România lui Pintilie e un ținut dincolo de cinism, plin de slogane și nedreptăți și cu firave speranțe de căință sinceră pentru orice lucru. Cu toate acestea, lumea și motoarele vieții din filmele lui se învârt înainte, ca să-l parafrazăm pe scriitorul și dramaturgul Tony Kushner. Poate că viața e o învălmășeală indescifrabilă, dar, potrivit lui Pintilie, impulsul de a o cuprinde reușește să îi dribleze pe opresori.”  – Michael Philips, Chicago Tribune.

Detalii tehnice DVD Box  –  12 discuri: 11 filme + 1 disc bonus  –  Regiune: All-region  –  Subtitrări: Română, Engleză  –  Durata totală: 1212min.

DVD Box-ul Pintilie Cineast este produs de Transilvania Film în colaborare cu Filmex și se bucură de sprijinul Optical Disc Solutions fiind distribuit în România de Transilvania Film.

Scroll to Top