DVD Box-ul PINTILIE CINEAST va fi lansat la TIFF

Transilvania Film anunță lansarea DVD Box-ului Pintilie Cineast ce conține 11 dintre filmele apreciatului regizor român și un DVD bonus.

Lansarea va avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, astăzi, ora 16:30 la TIFF Lounge – Piața Unirii, Cluj Napoca.

Box-ul va putea fi cumpărat din magazinele TIFF Shop imediat după lansare urmând să ajungă în magazinele de specialitate în scurtă vreme.

Duminică la ora 6; Reconstituirea; Salonul nr. 6; De ce trag clopotele, Mitică; Balanța; O vară de neuitat; Prea târziu; Terminus Paradis; După-amiaza unui torționar; Niki Ardelean, colonel în rezervă; Tertium non datur sunt cele 11 lung-metraje semnate de Lucian Pintilie ce se vor regăsi în box-ul ce va conține și un al 12-lea DVD, bonus, cu materiale inedite din diferite momente ale carierei acestuia.

O parte din materialele aflate pe DVD-ul bonus vor fi proiectate astăzi în premieră la Cinema Arta din Cluj în prezența lui Lucian Pintilie.

„Născut în România, Pintilie și-a părăsit țara, la fel ca autorul, eseistul și criticul Milan Kundera, el s-a întors până la urmă, după căderea comunismului și a câtorva dintre susținătorii săi cei mai odioși.

Întinsă pe cinci decenii, opera cinematografică a lui Pintilie e un strigăt de revoltă îmbibat de umor macabru. […] Asemeni altor mari artisti ale căror cariere au oscilat între cinema și teatru, există o dispută legată de cele mai mari realizări ale lui Pintilie: au fost ele pe ecran sau pe scenă? Cele mai strălucite momente ale regizorului Elia Kazan a fost oare pe Broadway, grație originalei montări a piesei Moartea unui comis voiajor, sau un film, cu Un tramvai numit dorința? […] Cu toate acestea, cele mai bune filme ale lui Lucian Pintilie concurează cu impertinență activitatea sa dramatică.

Filmele lui Pintilie sunt intense și incomode, prelucrând uneori povești de epocă sau adaptări literare (care treceau mai ușor de filtrul cenzurii), alteori brutale și vii, desprinse direct din peisajul contemporan. România lui Pintilie e un ținut dincolo de cinism, plin de slogane și nedreptăți și cu firave speranțe de căință sinceră pentru orice lucru. Cu toate acestea, lumea și motoarele vieții din filmele lui se învârt înainte, ca să-l parafrazăm pe scriitorul și dramaturgul Tony Kushner. Poate că viața e o învălmășeală indescifrabilă, dar, potrivit lui Pintilie, impulsul de a o cuprinde reușește să îi dribleze pe opresori.”  – Michael Philips, Chicago Tribune.

Detalii tehnice DVD Box  –  12 discuri: 11 filme + 1 disc bonus  –  Regiune: All-region  –  Subtitrări: Română, Engleză  –  Durata totală: 1212min.

În România DVD Box-ul este distribuit de Transilvania Film.

Scroll to Top