Despre oameni și melci – în competiție la Edinburgh

Comedia Despre oameni şi melci (r. Tudor Giurgiu) va fi prezentată pentru prima oară în Marea Britanie, în competiția internațională a Festivalului de Film de la Edinburgh (19-30 iunie).

Înființat  în 1947, EIFF este cel mai vechi festival de film din lume şi un punct de atracţie pentru industria de film internaţională.  În ultimii ani, în cadrul festivalului au avut loc premierele unor filme precum The Hurt Locker, Fish Tank, Man on Wire, Control, Tsotsi, Billy Elliot. În 2010, cinematografia românească a ocupat un loc important în programul EIFF, fiind prezentate productiile Eu când vreau să fluier, fluier (r. Florin Șerban), Polițist, adjectiv (r. Corneliu Porumboiu) sau Colivia (r. Adrian Sitaru)

Despre oameni și melci se află în competiția internatională a festivalului alături de alte 9 producții: Before Snowfall (Norvegia, r. Hisham Zaman), Celestial Wives of the Meadow Mari (Rusia, r. Alexey Fedorchenko), Fat Shaker (Iran, r. Mohammad Shirvani), I.D. (India, r. Kamal KM), Joy (Grecia, r. Elias Giannakakis), Juvenile Offender (Coreea de Sud, r. Kang Yi-kwan), The Last Station (Chile-Germania, r. Cristian Soto, Catalina Vergara), Noche (Argentina, r. Leonardo Brzezicki), A World Not Ours (UK-Liban-Danemarca, r. Mahdi Fleifel).

Filmul  va fi proiectat pe 28 și 29 iunie în prezența regizorului Tudor Giurgiu.

Despre oameni și melci este unul dintre cele mai de succes filme românești din ultimul deceniu. Producția s-a bucurat de succes şi la nivel internaţional. Lungmetrajul a obţinut  Premiul Special al Juriului la cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia şi a câştigat trofeul secţiunii competiţionale Meeting Point (ex-aequo cu pelicula belgiană Offline, r. Peter Monsaert) din cadrul celei de-a 57-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid. Despre oameni si melci a primit și Premiul Bridging the Borders pentru cel mai bun lungmetraj în cadrul Festivalului Filmului Sud-Est European – SEEFest care s-a desfăşurat la Los Angeles în perioada 2 – 6 mai

Despre oameni şi melci este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) şi Agat Films (Franţa).În România filmul este distribuit de Transilvania Film în colaborare cu Ro Image.

 

Scroll to Top