DESPRE OAMENI ŞI MELCI – CEI MAI MULŢI SPECTATORI ÎN PRIMUL WEEKEND PENTRU UN FILM ROMÂNESC DIN ULTIMII 10 ANI

După o campanie de promovare fără precedent pentru un film românesc, rezultatele obţinute sunt şi ele foarte imbucurătoare: Despre oameni şi melci a înregistrat, de la data lansării filmului la TIFF pînă în prezent, un număr de 19.612 spectatori.

Din totalul de 19.612 spectatori, avanpremierele şi spectacolele din primul weekend ale filmului au însumat o cifră record de spectatori: 13.929 spectatori.

Performanţa filmului din primul week-end de exploatare aşează Despre oameni şi melci pe locul 1 în topul premierelor de film romanesc din ultimii 10 ani, depăşind rezultatele filmelor 4 luni, 3 săptămîni şi 2 zile – 10.851 spectatori şi Eu cînd vreau să fluier, fluier – 7.013 spectatori.

În totalul amintit mai sus se regăsesc şi cei 447 spectatori înregistraţi la proiecţiile plătite organizate de distribuitor la Lugoj (Teatrul Municipal Traian Grozăvescu) şi Sibiu (Promenada Mall), precum şi cei 5.236 spectatori plătitori înregistraţi la proiecţiile filmului de la TIFF Cluj, TIFF Sibiu si Tîrgovişte.

Comedia Despre oameni şi melci a avut premiera naţională în data de 14 septembrie, ajungând în prima săptămână în 19 de oraşe, pe aproximativ 40 de ecrane. Astfel, în prima săptămână filmul poate fi văzut în: Bucureşti, Bacău, Arad, Cluj, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Tulcea, Braşov, Piteşti, Satu Mare, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Targu Mureş, Oradea, Brăila, Ploieşti, Craiova, Sibiu si Lugoj.

În afară de proiecţiile din cinematografe tradiţionale, distribuitorii filmului, Transilvania Film şi Ro Image, vor continua să aducă această producţie în faţa publicului din oraşe şi zone care nu dispun de săli de cinematograf, prin metode alternative de proiecţie. În acest scop s-au format 3 echipe mobile care vor organiza proiectii in regim de spectacole cu bilet, în diferite oraşe din România, în teatre sau case de cultură, proiecţii al căror program va fi pre-anunţat pe siteul filmului www.despreoamenisimelci.ro.

Miza distribuitorilor este aceea de a trezi în public dorinţa de a veni cu plăcere şi interes să vadă un film românesc la cinematograf sau în aceste locaţii neconvenţionale.

Şirul premierelor de gală vor continua şi această săptămână, marţi 18 septembrie la Cinema ARTA la Tirgu Mures, joi 20 septembrie în Galaţi si Brăila.

Acţiunea filmului Despre oameni şi melci în regia lui Tudor Giurgiu, se petrece în anul 1992, în Câmpulung Muscel, la fabrica de maşini ARO. Publicul va putea gusta din plin o comedie savuroasă cu români descurcăreţi, care pornesc într-o aventură de zile mari. În Despre oameni si melci spectatorii se vor bucura de prestatia unor actori români îndrăgiţi precum Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunţeanu, dar și de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin și a fiului său, Robinson Stevenin.

Scenariul îi aparţine lui Ionuţ Teianu, mutat  în Franţa din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti.

Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.

 

Filmul este distribuit în cinematografe de Transilvania Film în colaborare cu Ro Image.

La campania de promovare a filmului au contribuit: Vodafone, Kiss FM, Ringier, Grand Digiplex Baneasa, Baneasa Shopping City, Fan Courrier, Carrefour, Olay, Fertilia, Petrom, News Outdoor.

Distribuţia filmului este susţinută de: Ringier, Grand Cinema Digiplex şi Băneasa Shopping City.

Partenerii media ai filmului sunt: Cinemagia, Evenimentul Zilei, Zile şi Nopți, Cinematique, Cinema Rx, Cinefan, Film Reporter, Hip Mag, B365, Metropotam, Feeder, Toți pentru unul, Mixtopia.

Scroll to Top