Câinele Japonez – din 1 noiembrie la Iași

Transilvania Film anunță premiera la Iași a filmului Câinele Japonez cu Victor Rebengiuc și Șerban Pavlu în rolurile principale. Pelicula, o impresionantă dramă de familie, este primul lung-metraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu.

La premiera de la Iași vor fi prezenți actorul Victor Rebengiuc și regizorul Tudor Cristian Jurgiu care se vor întâlni cu publicul la cele două evenimente de gală de la Cinema Arthouse Central – Moldova Mall (pe 1 noiembrie la ora 18:00) și Ateneul Tătărași (pe 1 noiembrie la ora 19:00). Filmul va continua să ruleze în ambele locații. 

Lungmetrajul spune povestea emoționantă a reconcilierii dintre un tată și fiul lui, plecat de ani mulți din țară. Filmul marchează revenirea lui Victor Rebengiuc într-un rol principal pe marele ecran. Alături de Rebengiuc, din distribuția filmului mai fac parte actorii Șerban Pavlu, Kana Hashimoto, Ioana Abur, Constantin Drăgănescu, Alexandrina Halic, Laurentiu Lazar.

Sinopsis:

Bătrânul Costache Moldu şi-a pierdut soţia, casa şi agoniseala de-o viaţă, în urma unei inundaţii.

Întoarcerea neaşteptată a fiului său, Ticu, din Japonia, alături de soţie şi băiat, îi va pune pe amândoi în situația în care trebuie să reînveţe să comunice, să redevină o familie. Costache învaţă să devină un bunic adevărat pentru nepotul lui de 7 ani iar Ticu repară greşelile trecutului.

Un film delicat şi tandru despre reconciliere familială.

Trailer:

Puteți urmări trailerul filmului accesând următorul link: https://vimeo.com/74816640

Despre regizor:

Tudor Cristian Jurgiu a absolvit Universitatea Națională de Teatru și Film Ion Luca Caragiale, secţia Regie de Film şi TV în 2009. În 2009 a realizat scurtmetrajul Nunta lui Oli, produs de Libra Film, care i-a adus numeroase premii, cum ar fi: Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Leeds, cel mai bun film românesc la Festivalul NexT 2009, cel mai bun scurtmetraj la Festivalul Anonimul 2009 şi Premiul Gopo pentru cel mai bun film de scurtmetraj al anului. Ultimul lui scurtmetraj, In acvariu,  a obtinut Premiul 3 la secțiunea Cinefondation a Festivalului de Film de la Cannes 2013.  

Despre film:

Câinele Japonez este o producție Libra Film, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, HBO România şi Programului MEDIA al Uniunii Europene. Scenariul original al filmului este semnat de Ioan Antoci și a obţinut Premiul Krzysztof Kieslowski pentru cel mai bun scenariu din Europa Centrală şi de Est, în programul ScriptEast 2009. Înainte de această distincţie, Ioan Antoci a câştigat în anul 2008 și Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj, la Concursul Naţional de Scenarii organizat de HBO România în parteneriat cu TIFF. Tudor Giurgiu este producătorul filmului, Bogdan Crăciun este producător executiv, Andrei Butică este directorul de imagine, în timp ce montajul este realizat de Dragoş Apetri.

Website:

Accesând domeniul www.cainelejaponez.ro veți putea afla mai multe despre film, echipă și detalii de pe platoul de filmare.

Câinele Japonez a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 61-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian în secțiunea New Directors unde a fost primit cu entuziasm atât de către public cât și de presa internațională de specialitate. Cunoscuta publicație Hollywood Reporter nota: “Un film neașteptat de promițător cu un joc actoricesc superb, în care speranța se întrezărește în mijlocul tragediei. Abilitatea cineaștilor români de a explora teme mari folosind resurse minime este reconfirmată în Câinele Japonez. Cei care se așteaptă la un umor negru/sec, specific filmelor Noului Val, vor găsi în schimb un film delicat, lipsit de sentimentalism, ușor optimist, în care indulgența este evitată cu atenție Acest puternic și încrezător debut merită să fie prezent în multe alte festivaluri.”

Filmul este deja pre-cumpărat pentru distribuția internațională de compania germană M-Appeal și a fost premiat la Varșovia – Premiul Ex-aequo în cadrul Competiției 1-2 a celei de-a 29-a ediții a festivalului. Secțiunea competitivă 1-2 este dedicată regizorilor din întreaga lume aflați la primul sau al doilea lung-metraj și anul acesta i-a avut în juriu pe Sára Cserhalmi (Ungaria), Adrian Panek (Polonia) și Stefan Valdobrev (Bulgaria) care și-au motivat alegerea astfel: „Pentru tandrețea cu care ne sunt dezvăluite personajele și lumea acestora.”

Partenerii de promovare pentru acest titlu sunt: Radio Guerrilla, Cinemagia, 220.ro, Digi 24, Cinefan, Music Channel, TVR, Zile și Nopți, Cinema Rx, Feeder, Orașul Meu, Film Reporter, HipMag, Cooperativa Urbană, Post Modern, Art Act Magazine, Ateneul Tătărași, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Asociația Studenților Jurnaliști, Casa Auto Iași.

Scroll to Top