Fără cale de-ntors – marele câştigător al TIFF 2011 vine în cinematografe din 8 iunie

Bucureşti, 29 mai 2012  –  Transilvania Film aduce din 8 iunie în cinematografele din România filmul câştigător al Trofeului Transilvania şi al Premiului pentru cel mai bun scenariu (Ana Cohan) la Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2011: Fără cale de-ntors | Sin Retorno în regia lui Miguel Cohan.

Subiectul filmului este centrat în jurul unui bărbat acuzat pe nedrept de moartea unui tânăr, care este ucis într-un accident de maşină, iar adevăratul făptaş fuge de la locul accidentului.

Şoferul vinovat nu lasă nicio urmă, iar tatăl victimei, ajutat de mass-media începe o adevărată vânătoare. O serie de evenimente nefericite şi un sistem juridic contaminat de influenţa opiniei publice vor duce însă la condamnarea unui om nevinovat. Prinşi într-o plasă ţesută de soartă şi de decizii disperate, aceşti oameni vor fi puşi în faţa vinei, a responsabilităţii şi-a unei nevoi acute de izbăvire, într-o spirală din care nu există întoarcere.

„Există o relaţie specială între crimă şi clasa medie. Ziarele abundă de poveştile unor bărbaţi şi femei care au comis o crimă şi încearcă să o ascundă. Dar aceste relatări se soldează de multe ori doar cu o sentinţă legală. Iar eu rămân întotdeauna cu mult mai multe întrebări.

Cum continuă viaţa unei persoane responsabilă de o moarte? Cum face să îşi ascundă fapta şi să reintre în cotidian? Într-o zi omoară, ziua următoare nu-şi poate lua gândul de la asta, trei zile mai târziu se reîntoarce la treabă ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Şi aşa, zi de zi, cotidianul îşi recucereşte locul şi fapta comisă rămâne undeva în urmă. Însă crima rămâne acolo undeva şi-i schimbă viaţa pentru totdeauna. Despre asta încerc să vorbesc în Fără cale de-ntors” mărturiseşte într-o notă regizorul.

Născut la Buenos Aires, Argentina, Miguel Cohan a lucrat pentru multe filme ca asistent de regie (El Metodo, Kamchatka, Plata Quemada ), Fără cale de-ntors | Sin Retorno fiind primul său proiect ca regizor. De asemenea, pentru acest film, semnează şi scenariul, împreună cu sora sa Ana Cohan.

În prima săptămână filmul va rula în Bucureşti la Cinema Studio, Cinema City Cotroceni, Grand Cinema Digiplex Băneasa.

Partenerii de promovare ai filmului sunt: Radio Guerrilla, Cinemagia, Cinefan, CinemaRx, HipMag, Film Reporter,  B365.

Scroll to Top