Vino în cinematografe din 30 noiembrie să descoperi că viața e frumoasă!

Bucureşti, 23 noiembrie 2012Transilvania Film anunță premiera în cinematografe a filmului Hasta la Vista | Come as you are în regia lui Geoffrey Enthoven. Pelicula va avea premiera pe 30 noiembrie, cu trei zile înainte de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Hasta la Vista este o poveste despre dragoste, prietenie necondiţionată, dorinţă, libertate, prejudecăți și depășirea lor. O poveste în care umorul e folosit ca unică modalitate de a depăşi situaţii dificile si dureroase. Un road-movie despre dorinţa puternică ce se află în spatele încercării de a-ţi depăşi limitele.

Trei tineri legaţi de o prietenie strânsă împărtăşesc două pasiuni comune: adoră vinul şi femeile. Daca de vin au avut parte din plin, cei trei nu s-au bucurat niciodată de compania intimă a unei femei.

De aceea se hotărăsc să plece într-o excursie în Spania, sub pretextul reconstituirii unui traseu al vinului, dar cu speranţa de a-şi pierde virginitatea.

Nimic nu îi va opri, nici măcar faptul că fiecare dintre ei suferă de un handicap: Jozef e aproape orb, Filip este paraplegic, iar Lars suferă de o boală care îl ţine ţintuit în scaunul cu rotile.

Am făcut în aşa fel ca lumea să uite de dizabilitățile persoanelor. Au doar anumite limite, ca noi toţi ceilalţi, sunt asociali şi alergici. Sau sunt limitele ce îi forţează pe oameni să găsească soluţii, care îi fac creativi. Au un handicap, cu toții avem unul, important e cum îl depășim” spune Enthoven și continuă „faptul că au un handicap, nu e sfârșitul lumii, ci mai degrabă începutul unei aventuri.”

Hasta la Vista a fost proiectat în premieră națională la Cluj în cadrul ediției de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania, în prezența lui Gilles De Schrijver și Robrecht Vanden Thoren – doi dintre actorii principali din film.

Unul dintre cei mai înfocați susținători ai filmului este cunoscutul cineast de origine franceză Claude Lelouch. „A descoperit filmul din greseală la Festivalul de Film de la Montreal. La finalul proiecţiei a venit la mine şi mi-a zis: ‘M-am îndragostit de acest film, vreau să îl distribui. Este al cincilea film al meu, dar e primul care e distribuit și în Franţa” –  Geoffrey Enthoven.

În România Hasta la Vista este distribuit de Transilvania Film.

Filmul va putea fi urmarit în prima săptămână în cinematografele din București (Cinema City Cotroceni, Cinema Elvira Popescu, Grand Cinema Digiplex, Hollywood Multiplex), Brașov (Cityplex), Constanța (Cityplex), Craiova (Cinema Patria) şi Târgu Mureş (Cinema Arta).

Pe 30 noiembrie, alături de partenerii noștri Hands Across Romania Association și Societatea Română de Medicină Fizică, vom organiza o proiecție specială pentru oameni cu dizabilități.

Proiecția va fi urmată de o dezbatere în cadrul căreia oficialitățile din cadrul Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Camera Deputaților își vor asuma Planul de Acțiune pentru protejarea și susținerea persoanelor cu dizabilități din România.

Organizația Mondială a Sănătății şi Banca Mondială au realizat documentul Raport Mondial privind Dizabilitatea. Documentul, care numără 350 de pagini, a fost realizat de-a lungul a peste trei ani, cu contribuţia a 360 de cercetători, unii dintre ei confruntându-se cu diverse dizabilități. Societatea Română de Medicină Fizică şi de Recuperare (SRMFR) este organismul care a lansat la noi în ţară Raportul mondial privind dizabilitatea, versiunea în limba română. În urma dezbaterii din cadrul conferinţei a rezultat un plan de priorităţi pe care ministerele de resort şi le vor asuma pentru includerea lor în programele naţionale.

Partenerii de promovare ai filmului sunt: Radio Guerrilla, Cinemagia, Cinefan, Music Channel, Hand Across Romania Association, Societatea Română de Medicină Fizică și de Recuperare, Gala Persoanelor cu Dizabilități, Cinema Rx, B365, Veioza Arte, Feeder, Orașul Meu, Film Reporter, HipMag, Metropotam, Kamikaze.

Scroll to Top