Ursul, în regia lui Dan Chişu, din 6 mai în cinematografele din toată ţara

Transilvania Film lansează, pe 6 mai, în cinematografele din toată ţara, ”comedia anului” în România – Ursul, în regia lui Dan Chişu.

Filmul va rula în prima săptămână în cinematografele Cinema City din Cotroceni, Sun Plaza, Arad, Cluj Napoca, Bacău, Brăila, Movieplex, Hollywood Multiplex, The Light, Gloria Bucureşti, Cityplex Constanţa, Cityplex Braşov, Odeon Cineplex Cluj Napoca, Victoria Cluj Napoca şi Patria Craiova.

 

Ulterior, filmul va rula şi în cinematografele din Iaşi, Sibiu, Piatra Neamţ, Oradea, Slatina sau Timişoara.

 

Ursul  este un road-movie plasat în România anilor ‘90. Noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei prin vânzarea singurului urs – bătrân şi pe moarte – unui vânător german. Însă, mânaţi de pasiunea pentru meserie şi de dragostea pentru urs, artiştii circului se împotrivesc directorului şi îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacţia.

 

Aventurile pline de neprevăzut prin care trec ursul, angajaţii circului şi toţi cei ce le ies în cale fac din Ursul comedia anului 2011 în România.

 

Ursul este un film despre sinceritatea noastră, a fiecăruia. Despre o etapă din viaţa noastră când, imediat după Revoluţie, nu ne cunoşteam adevărata listă de priorităţi şi încă eram dominaţi de sentimentalism. Astăzi s-ar fi numit sentimentalism ieftin, dar atunci era unul pur. Toate deciziile se luau emoţional. Este o poveste banală despre o situaţie banală. Un individ este pus din motive politice la conducerea unei unităţi. Nu are nici o cunoştinţă de management şi încearcă să rezolve problema asa cum ştie. Aşa cum a învăţat la revoluţie. Doar că instituţia unde este numit director este circul din Bucureşti. De aceea tot demersul lui devine tragi-comic. Pentru că dacă ar fi fost numit director la FAUR şi ar fi vrut să vândă un strung, nimeni nu s-ar fi opus. Artiştii sunt oameni diferiţi, cu trăiri diferite, aşa că lucrurile o iau razna”, spune regizorul filmului, Dan Chişu.” Este ca o fotografie din tinereţe la care te uiţi şi te miri cât erai de slab sau cât de mult păr aveai în cap. Şi zâmbeşti. La fel şi în filmul ăsta. Te uiţi cât de inocent şi sensibil erai şi cât de puţin alterat de capitalismul care abia îşi arată colţii”, continuă Chişu.

 

Din distribuţia filmului fac parte actori români de renume precum Şerban Pavlu, Mihai Constantin, Magda Catone, Cosmin Seleși, Claudiu Bleonţ şi Gabriel Spahiu. Distribuţia este întregită de Andreea Gramoşteanu, binecunoscută publicului larg pentru apariţiile din serialul de televiziune Mondenii.

 

Pelicula Ursul a câştigat, în 2008, finanţare la concursul de scenarii organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei. De asemenea, filmul a fost finanţat prin programul MEDIA al Uniunii Europene. Pe de altă parte, scenariul filmului a câştigat în 2008 ”Best Pitch Award” în secţiunea ”Connecting Cottbus” din cadrul celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cottbus, Germania.

Ursul este o producţie Libra Film, distribuit de Transilvania Film.

Scroll to Top