Peste 10 nominalizări pentru CANIBAL

După cele 8 nominalizări la prestigioasele premii Goya – echivalentul spaniol al Premiilor OSCAR, filmul Canibal în regia lui Manuel Martín Cuenca primește alte 6 la Medaliile CEC (Círculo de Escritores Cinematográficos) pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor (Antonio de la Torre), Premiul ‘Revelația anului’ (Olimpia Melinte), Premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat și Cea mai bună imagine.

Premiul ‘Revelația anului’ a fost oferit prima dată în 1947, cand se numea Premiul Gimeno iar de atunci se oferă anual în cadrul ceremoniei organizate de CEC –  instituție înființată în 1945 ce are ca scop promovarea valorilor cinematografice spaniole.

Cannibal este povestea de dragoste a unui demon. Carlos e cel mai cunoscut croitor din Granada dar în acelaşi timp un criminal. Nu simte nicio remuşcare, nicio vină, până când în viaţa lui apare Nina. Ea îl va face să conştientizeze adevărata natură a faptelor sale şi să se îndragostească pentru prima oară.

Fără să ştie, Carlos este întruchiparea răului. Nina este inocenţă pură.

Filmul, o coproducție România (Libra Film) – Spania (MOD Productiones) cu participarea Rusiei și a Frantei, și-a început circuitul festivalier în 2013, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto urmând apoi San Sebastian IFF unde a primit importante aprecieri din partea presei internaționale.

În rolurile principale spectatorii îl vor putea recunoaște pe Antonio de la Torre (Baladă tristă de trompetă | Balada triste de trompeta, Verii | Primos, Amanții Pasageri | Los amantes pasajeros) și pe actrița de origine română Olimpia Melinte.

Olimpia Melinte s-a născut la Iaşi unde a absolvit Facultatea de Arte George Enescu și a debutat pe marele ecran cu rolul din filmul Cele ce plutesc (2009) în regia lui Mircea Daneliuc. Rolul interpretat în acest film i-a adus două nominalizari la Galele Premiilor Gopo 2010, pentru Cea mai bună actriță în rol principal și pentru Premiul Tânară Speranță. A lucrat apoi cu regizoarea Luiza Parvu, pentru scurt metrajul Draft 7 iar în 2011 a fost aleasă dintre 250 de actrițe pentru a interpreta rolul Luminiței din filmul Sette opere di misericordia regizat de Massimiliano și Gianluca de Serio, film pentru care a primit și Premiul pentru interpretare la Bobbio Film Festival, în Italia. Pelicula a obținut numeroase premii la festivalurile internaționale de film din lume ca Locarno, Annecy, Vilerupt sau Marrakech. În 2013 a fost aleasă pentru dublul rol în Canibal filmat în Granda și a jucat rolul principal din scurtmetrajul Luizei Parvu – Start Anew World, filmat în Statele Unite ale Americii.

„Sunt extrem de fericită pentru succesul filmului Canibal și pentru toate nominalizările. E un proiect pe care îl iubesc enorm și la care am muncit cu mare drag. Când am citit prima oară scenariul și am văzut că e vorba de două surori gemene mi s-a părut minunat, tatăl meu are un frate geamăn. M-a ajutat enorm și viziunea regizorului, faptul că știa în detaliu toate lucrurile spuse și nespuse, simțite și făcute într-o relație dintre gemeni – cine e mai puternic, cine e mai răbdător, etc” spune Olimpia.

Filmul va avea premiera în România în cea de-a doua jumătate a anului și este distribuit de Transilvania Film.

Scroll to Top