Transilvania Film – retrospectiva 2013

Anul acesta Transilvania Film a lansat un număr de 9 titluri în cinematografele din România.

Ploaie de vacanță | Tanta Agua distins cu Premiul Special al Juriului la TIFF 2013, mult discutatul film de la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, premiat cu Ursul de Argint – Un episod din viața unui culegător de fier vechi | An Episode in the Life of an Iron Picker sau Faust  regizat de Alexandr Sokurov și proiectat în deschiderea Festivalului Național de Teatru, sunt doar câteva dintre ele.

Patru dintre lansările de anul acesta au fost producții sau coproducții autohtone: Rocker, cel de-al doilea lung-metraj al regizorului Marian Crișan, Killing Time – un nou film marca Florin Piersic Jr., documentarul Afacerea Tănase semnat de Ionuț Teianu – scenaristul filmului românesc cu cel mai mare număr de spectatori în 2012 (Despre oameni și melci) și Câinele Japonez – debutul în lung-metraj al lui Tudor Cristian Jurgiu cu Victor Rebengiuc și Șerban Pavlu în rolurile principale.

Finalul anului a fost marcat de premiera filmului Albă ca Zăpada | Blancanieves, adaptarea basmului clasic al fraților Grimm, un omagiu unic adus epocii de aur a filmului alb-negru mut din Europa de către regizorul de origine spaniolă Pablo Berger.

2013 marchează și momentul lansării colecției de DVD-uri Pintilie Cineast ce conține 11 dintre filmele apreciatului regizor român și un DVD bonus. Tot anul acesta la TIFF a fost lansat pe DVD și Undeva la Palilula – debutul cinematografic al lui Silviu Purcărete cunoscut publicului pentru spectacolele sale de teatru.

Cele 9 premiere sunt reprezentete de filme din România, Germania, Marea Britanie, Australia, Bosnia și Herțegovina, Uruguay, Rusia și Spania.

Pentru începutul anului viitor pregătim spectatorilor două premiere inedite de film:

În mijlocul putiului alb cu Rupert Grint și Prince Avalanche, ce vor fi cu siguranță apreciate de cunoscători.

 

Transilvania Film vă urează un an nou minunat!

Scroll to Top