TATĂL FANTOMĂ, ACHIZIȚIONAT DE REPUTATUL AGENT AMERICAN DE VÂNZĂRI HOUSE OF FILM

Agentul american de vânzări House of Film a achiziționat drepturile de distribuție internațională ale filmului TATĂL FANTOMĂ, o producție românească Generic Audiovizual care marchează debutul în regie al scenaristului Lucian Georgescu.

House of Film, companie americană cu sediul în Beverly Hills, este specializată în distribuția internațională de filme independente/arhouse și se laudă, printre altele, cu 15000 de parteneri de afacri din toată lumea, un parteneriat Tribeca Film Institute/Reframe, achiziționarea drepturilor de distribuție pentru două filme nominalizate la Oscar și o lansare cinematografică nord-americană ce a ocupat prima poziție la box-office. House of Film este o prezență constantă a celor mai importante festivaluri de profil – Berlinale (EFM), MIPTV, Cannes, Toronto, MIPCOM, the AFM, etc. – și figurează printre companiile cele mai bine promovate în reviste de specialitate precum Screen Daily, The Hollywood Reporter și the Business of Film. TATĂL FANTOMĂ este primul film romanesc achizitionat de House of Film.

Totodată, Tatăl fantomă va fi prezent și în cadrul European Film Market, piața de film găzduită anual de Berlinală. Proiecția, destinată în exclusivitate cumpărătorilor internaționali de filme și organizată cu sprijinul Asociației pentru Promovarea Filmului Românesc, va avea loc în data de  organizat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde va fi proiectat în data de 15 februarie, începând cu orele 9:30, la sala CineStar 6.

Road-movie inițiatic, pelicula are un punct de plecare în  nuvela „Almost Oriental” a scriitorului și scenaristului american Barry Gifford („Wild at Heart”, „Lost Highway”, „Perdita Durango”) care, de altfel, are și o apariție cameo în film. Comedie dulce-amară, filmul spune o dublă poveste de dragoste: pe de o parte cea dintre profesorul american Robert Traum (Marcel Iureș, într-un rol deopotrivă impresionant și inedit), reîntors în țara natală a tatălui și unchiului său – unul celebru romancier, celalalt gangster din Chicago – și Tania (Mihaela Sîrbu, a cărei prestație a fost apreciată de Variety drept un „debut formidabil”) și, pe de alta parte, dragostea pentru cinemtograful de altă dată, nomad, popular, naiv și generos. Omagiu tandru și nostalgic adus unui unei epoci apuse, TATĂL FANTOMĂ îmbină stilistic cinema-ul postmodern cu cel clasic, grație si imaginii semnate Liviu Mărghidan și coloanei sonore originale compuse de Johannes Malfatti, alternată de hit-uri clasice precum Breakfast in America al trupei Supertramp.

Alături de Marcel Iureș și Mihaela Sîrbu, în film mai joacă Valer Delakeza, Mihai Constantin,  Mimi Brănescu, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Nicodim Ungureanu, Vitalie Bantas, Marcello Cobzariu și Mirela Oprișor.

 

TATĂL FANTOMĂ reprezintă debutul în lungmetraj al lui Lucian Georgescu, scenarist, producător, critic de film (membru FIPRESCI), conferențiar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Filmul a fost prezentat în avanpremieră extraordinară în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania 2011 si a fost selecționat în competițiile  Festivalurilor Internaționale de Film de la Montreal și Mannheim-Heidelberg.

Filmul este distribuit în România de Transilvania Film și va avea premiera națională pe data de 2 martie.

Scroll to Top