PARADA MAŞINILOR ARO REALIZATĂ DE ECHIPA FILMULUI DESPRE OAMENI ŞI MELCI

Bucureşti, 7 septembrie 2012 – Transilvania Film în colaborare cu Libra Film Production şi Retromobil Club România anunţă organizarea  PARADEI MAŞINILOR ARO  realizată cu ocazia lansării în cinematografe a filmului Despre oameni si melci.

În data de 8 septembrie 2012 (sâmbătă), bucureştenii se pot bucura de un eveniment inedit ce doreşte să atragă atenţia asupra unui brand naţional, ieşit de ceva vreme din sfera de interes a publicului:  este vorba despre maşinile ARO.

Punctul de întalnire al maşinilor este în piaţa George Enescu, la orele 10 dimineata, privitorii putând admira expunerea unor modele celebre de ARO şi interacţiona cu posesorii acestora. Printre modelele participante la parada,sosite din înteaga ţară, dorim să menţionăm:  ARO M461 (IMS), ARO 241,  ARO 243 sau ARO 10.

În jurul orelor 12.00 coloana de maşini se va deplasa către punctul de final, Baneasa Shopping City, pe traseul: Bd. Magheru, Bd. Ana Ipătescu, Bd. Aviatorilor, Bd. Kiseleff, sos. Bucureşti-Ploieşti. În parcarea mallului Băneasa Shopping City, începând cu orele 13.30? vor  avea loc demonstraţii ale modelelor ARO prezente la paradă, iar cei doritori pot participa la un drive test gratuit.

Pentru ca pasiunea pentru ARO să se poată dezvolta, acum 12 ani s-a înfiinţat secţia ARO M461, care a reuşit să aducă împreună colecţionarii de ARO. Secţia există  în cadrul Retromobil Club România, care este autoritatea naţională în domeniul maşinilor. De-a lungul timpului, ARO M461 a devenit obiect de patrimoniu, iar în fiecare an  membrii Clubului au întâlniri în diferite locaţii din ţară. Cea mai cunoscută astfel de întâlnire este Zimbrul din Carpaţi, al cărei punct final are loc chiar în Câmpulung-Muscel”, a declarat domnul Viorel Burcea, membru Retromobil Club România

ARO (Auto România) a fost un producător de vehicule off-road din Câmpulung -Muscel, România. Și-a început producția în 1957 și a produs peste 380.000 de vehicule, dintre care două treimi au fost exportate în peste 110 țări (înainte de 1989, 90% din producție a fost exportată). Automobilul de teren a ieșit din fabricație în anul 2003.

Acest eveniment este strâns legat de lansarea în cinematografele a filmului de ficţiune Despre oameni şi melci în regia lui Tudor Giurgiu, a cărui acţiune se petrece în anul 1992, în Câmpulung Muscel, la fabrica de maşini ARO. Publicul va putea gusta din plin o comedie savuroasă cu români descurcăreţi, care pornesc într-o aventură de zile mari.

În Despre oameni și melci spectatorii se vor bucura de prestația unor actori români îndrăgiți precum Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunţeanu. Filmul are premiera pe 14 septembrie 2012 în cinematografele din întreaga ţară.

Maşina Aro mi se pare acum un trofeu vintage, are o importanţă aparte pentru că reprezintă o epocă ce nu mai există. La fel ca piesa lui Dan Spătaru, Drumurile noastre, poate, care deşi e un evergreen, e un icon pentru anii ‘90″, mărturiseşte Tudor Giurgiu, regizorul filmului.

Alături de posesorii maşinilor ARO şi membrii Retromobil Club România, la paradă vor participa şi actorul Andi Vasluianu, eroul principal din comedia Despre oameni si melci,  alături de regizorul Tudor Giurgiu şi alţi membri ai echipei filmului.

Scroll to Top