O VIAŢĂ REALĂ, DIN 16 SEPTEMBRIE ÎN CINEMATOGRAFE

Bucureşti, 14 septembrie 2011. Transilvania Film aduce în cinematografe penultimul film al lui Guillaume Depardieu, fiul îndragitului actor francez Gerard Depardieu. O viaţă reală | Au voleur este filmul de debut al regizoarei Sarah Leonor, selecţionat în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Locarno.

Isabelle și Bruno locuiesc la periferia unui orășel, într-o zonă definită doar de zgomotul trenurilor ce gonesc înspre sau dinspre oraş, de maşinile ce se pregătesc să intre pe autostrăzi şi de ruinele unei foste zone urbane, cândva prosperă. Aici nimeni nu se opreste vreodată.

Cei doi găsesc propriile modalitaţi de a se adapta mediului care-i închide parcă într-o cuscă. Bruno (Guillaume Depardieu) intră cu încredere în casele oamenilor bogați folosindu-se de experienţa pe care o are şi fură, nu pentru a se îmbogaţi ci pentru a supraveţui. Deși a mers la universitate, Isabelle (Florence Loiret Caille), provine din acelaşi mediu ca şi Bruno. În ziua în care poliţia mai are puţin şi pune mâna pe el, Bruno fuge şi o ia şi pe Isabelle în mijlocul pădurii, unde cei doi se ascund şi se iubesc, într-o ultimă încercare de a sta departe de violența lumii.

Sfârşitul filmului este unul deschis, moartea lui Guillaume Depardieu conferindu-i inevitabil o interpretare nefericită: „Pentru Bruno, ca om liber, descătuşat de regulile societății, a muri sau a supravieţui în închisoare este unul şi acelaşi lucru: pentru el totul a luat sfârşit. Cu toate acestea, după cum spune chiar el în film, <e parte din joc>. Guillaume era foarte ataşat de ideea că moartea lui Bruno poate comunica o anumită concepţie a libertăţii şi a rebeliunii împotriva ordinii stabilite deja. A vrut întotdeauna să întruchipeze un anume fel de rebeliune, cea care nu capitulează niciodată, cea care lasă ceva în urmă. Sper că acesta este şi cazul lui” spune Sarah Leonor.

 

Partenerii de promovare sunt: Cinemagia, Cinefan, Filme Tari, Hipmag, Kamikaze, Film reporter si B365.

O viaţă reală va rula în prima săptămână în Bucureşti la Hollywood Multiplex şi Cityplex.  

Scroll to Top