O LUME ALBĂ, ALBĂ/BELI, BELI SVET DIN 29 IULIE ÎN CINEMATOGRAFELE DIN ROMÂNIA

Bucureşti, 28 iulie 2011 –  Seria premierelor cinematografice marca Transilvania Film continuă în această vară cu o nouă producţie care a facut senzaţie pe plan internaţional: O lume albă, albă/ Beli, Beli Svet (r. Oleg Novkovic).

Premiat la Festivalul de la Locarno (2010) cu Leopardul pentru Cea mai bună actriţă (Jasna Duricic) precum şi cu Menţiunea specială la Festivalul Mar del Plata, filmul spune povestea lui King, un fost miner, actual patron al unui bar din oraşul Bor. Trecutul său este marcat de o pasionala dar complicată poveste de dragoste cu una dintre cele mai frumoase femei din oraş, Ruzica, căsătorită cu fostul antrenor de box al lui King. Aflând de aventura celor doi, soţul femeii este cuprins de o mânie incontrolabilă, iar Ruzica este nevoită să-l ucidă. După şapte ani petrecuţi în închisoare, femeia se întoarce pentru a-l găsi pe King într-o relaţie cu o puştoaică frumoasă: propria ei fiică, Rosa.

Oleg Novkovic, regizorul filmului, este unul dintre cei mai importanți cineaşti sârbi. Portretele sensibile pe care le face ‘generației pierdute’ a fostei Iugoslavii au atras atenția festivalurilor internaționale și a publicului. Potrivit revistei Variety, „filmele lui au echilibrul delicat al tensiunilor emoționale bine dozate și al exprimării hiper-realiste.”

„Am vrut să explorez o tragedie modernă, o poveste despre fatalitate, păcat, destin și sacrificiu. Este povestea unui bărbat care comite cea mai îngrozitoare crimă fără a o ști, la fel ca Regele Oedip. Este povestea unei Mame care își vede iubitul îndrăgostindu-se de versiunea ei mai tânără, propria ei fiică. Este povestea Electrei, care vrea să se răzbune pentru crima și egoismul mamei. Aceste tragedii încă mai au loc, nu doar între regi și regine, ci şi printre noi”, a declarat regizorul.

Filmul a putut fi vizionat în România în cadrul celei de-a zecea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Lansarea oficială pe marile este programată pentru data de 29 iulie.

Producţia este realizată şi distribuită cu suportul Eurimages.

Parteneri de promovare: Radio Guerilla, Cinemagia, Cinefan, Filme Tari, Film Reporter.

Distribuit în România de Transilvania Film.

Progmare:  în prima săptămână producţia va rula in cinematografele Cityplex  Bucureşti si Cityplex Constanţa.

Scroll to Top