Marea noastră disperare – din 28 octombrie în cinematografe

Bucureşti, 27 octombrie 2011  –  Transilvania Film aduce în cinematografe Marea noastră disperare | Our Grand Despair, prezentat anul acesta în competiţia Festivalului de Film de la Berlin şi câştigătorul premiului FIPRESCI la Festivalul de Film de la Istanbul. Filmul este al doilea lung metraj al apreciatului regizor de origine turcă Seyfi Teoman.

Marea nostră disperare spune povestea lui Ender și Çetin a căror convieţuire paşnică este perturbată când cei doi îi permit surorii unui prieten comun să stea cu ei. Amândoi trecuti de 30 de ani, cei doi prieteni de-o viață sunt copleșiți de prezența taciturnei Nihal.

Ce i-o fi apucat să primească o studentă în grijă, la ei acasă? Mai ales o tânără care trăiește cu trauma recentă a pierderii părinților într-un accident de mașină? Ritualurile de zi cu zi, îi fac în cele din urmă pe cei trei colegi de apartament să împărtășească momente plăcute, iar cei doi bărbați descoperă o tânără frumoasă și plină de viață, insa niciunul dintre ei nu vrea să dea dovadă de lipsă de considerație față de bunul lor prieten, și nici s-o tulbure pe sora acestuia, încă într-o stare fragilă. Ender și Çetin se simt când tați protectori, când băiețandrii emoționați, întrebându-se mereu dacă să-și dezvăluie sentimentele față de Nihal sau nu…

Marea noastră disperare vine în cinematografe înainte de Ziua Naţionaă a Turciei (29 octombrie) care va fi marcată la Constanţa printr-o proiecţie specială gazduită de Cityplex Constanţa, în prezenţa Excelenţei Sale Vice-Consulul Turciei in România.

 

Filmul va rula în prima săptămână în Bucureşti la Hollywood Multiplex şi Grand Cinema Digiplex, iar la Constanţa la Cityplex.

Partenerii de promovare sunt: Radio Guerrilla, Cinemagia, Cinefan, Filme Tari, Metropotam, Film Reporter, B365, HipMag, Kamikaze, CinemaRx.

Scroll to Top