HASTA LA VISTA – People’s Choise Award for Best European Film la European Film Awards

Bucureşti, 4 decembrie 2012 – Filmul Hasta la Vista | Come as you are în regia lui Geoffrey Enthoven a câștigat de curând Premiul Publicului pentru Cel Mai Bun Film European, fiind votat de mii de oameni din intreaga Europă. Pelicula a avut premiera în cinematografele din România pe 30 noiembrie.

Filme precum Volver (r. Pedro Almodovar), La Vita e Bella (r. Roberto Benigni), Amelie (r. Jean-Pierre Jeunet), Head-On (r. Fatih Akin) sau Slumdog Millionaire (r. Danny Boyle) au fost distinse de-a lungul timpului cu același premiu.

Printre laureații ediției de anul acesta a European Film Awards se află și regizorul român: Tudor Giurgiu care a câștigat European Film Academy Short Film – Premiul pentru cel mai bun scurt-metraj cu Superman, Spiderman sau Batman.

Hasta la Vista este o poveste despre dragoste, prietenie necondiţionată, dorinţă, libertate, prejudecăți și depășirea lor. O poveste în care umorul e folosit ca unică modalitate de a depăşi situaţii dificile si dureroase. Un road-movie despre dorinţa puternică ce se află în spatele încercării de a-ţi depăşi limitele.

Trei tineri legaţi de o prietenie strânsă împărtăşesc două pasiuni comune: adoră vinul şi femeile. Daca de vin au avut parte din plin, cei trei nu s-au bucurat niciodată de compania intimă a unei femei.

De aceea se hotărăsc să plece într-o excursie în Spania, sub pretextul reconstituirii unui traseu al vinului, dar cu speranţa de a-şi pierde virginitatea.

Nimic nu îi va opri, nici măcar faptul că fiecare dintre ei suferă de un handicap: Jozef e aproape orb, Filip este paraplegic iar Lars suferă de o boală care îl ţine ţintuit în scaunul cu rotile.

Am făcut în aşa fel ca lumea să uite de dizabilitățile persoanelor. Au doar anumite limite, ca noi toţi ceilalţi, sunt asociali şi alergici. Sau sunt limitele ce îi forţează pe oameni să găsească soluţii, care îi fac creativi. Au un handicap, cu toții avem unul, important e cum îl depășim” spune Enthoven și continuă „faptul că au un handicap, nu e sfârșitul lumii, ci mai degrabă începutul unei aventuri.”

Hasta la Vista a fost proiectat în premieră națională la Cluj în cadrul ediției de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania, în prezența lui Gilles De Schrijver și Robrecht Vanden Thoren – doi dintre actorii principali din film.

Unul dintre cei mai înfocați susținători ai filmului este cunoscutul cineast de origine franceză Claude Lelouch. „A descoperit filmul din greseală la Festivalul de Film de la Montreal. La finalul proiecţiei a venit la mine şi mi-a zis: ‘M-am îndragostit de acest film, vreau să îl distribui. Este al cincilea film al meu, dar e primul care e distribuit și în Franţa” –  Geoffrey Enthoven.

În România Hasta la Vista este distribuit de Transilvania Film.

Filmul poate fi urmarit în cinematografele din București (Cinema City Cotroceni, Cinema Elvira Popescu, Grand Cinema Digiplex, Hollywood Multiplex), Brașov (Cityplex), Constanța (Cityplex), Craiova (Cinema Patria) și Târgu Mureș (Cinema Arta).

Partenerii de promovare ai filmului sunt: Radio Guerrilla, Cinemagia, Cinefan, Music Channel, Hand Across Romania Association, Gala Persoanelor cu Dizabilități, Cinema Rx, B365, Veioza Arte, Feeder, Orașul Meu, Film Reporter, HipMag, Metropotam, Kamikaze.

Scroll to Top