ROCKER, de Marian Crișan, din 22 februarie la cinema

Transilvania Film anunță premiera în cinematografele din țară a filmului ROCKER, în regia lui Marian Crișan.

Pelicula spune povestea lui Victor, un rocker la 45 de ani, a cărui dragoste pentru fiul său Florin depășește limitele a ceea ce e social și moral acceptat.

Viața de zi cu zi a tatălui orbitează în jurul fiului său, dependent de droguri. Disperat și gata de a depăși orice obstacol pentru a-i asigura fericirea, Victor ajunge să fure și să se umilească. Pe langă legatura de sânge, ceea ce îi unește și mai mult pe cei doi e muzica. Muzica rock.

ROCKER, o nouă producție Mandragora, este cel de-al doilea lung metraj al lui Marian Crișan, un nou succes internațional alături de filmul de debut Morgen (2010, premiat în importante festivaluri de film precum Locarno IFF, Tessaloniki IFF, Reykjavik IFF) sau scurt-metrajul Megatron distins cu Palm d’Or la Festivalul Internațional de Film de la Cannes (2008).

Din distribuție fac parte actorii Dan Chiorean, Alin State, Ionuț Nicolae, Ofelia Popii, Crina Semciuc și mulți alții aflați la prima apariție cinematografică.

Am încercat să observ lumea dependenților de droguri altfel, prin ochii celor care sunt lângă ei, a celor care au grijă de ei. Cred că drama familiilor și a prietenilor din jurul celor dependenți e la fel de puternică. […] Viața tatălui oscilează zi de zi în jurul fiului său dependent de droguri. Urmărit îndeaproape ca printr-un fel de lupă, acest personaj poate să devină un fel de portret universal al părintelui gata să faca orice pentru copilul său.” spune regizorul Marian Crișan.

Filmul a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian unde a participat în competiția secțiunii Nuevos Directores. De curând ROCKER a fost proiectat în secțiunea competitivă a Festivalului Intrenațional de Film de la Trieste și la Festivalul Internațional de Film de la Göteborg fiind în continuare solicitat în competiții internaționale.

Începând de astăzi puteți găsi mai multe materiale despre film și echipă accesând website-ul oficial al filmului: www.rockerthemovie.ro. Tot aici puteți vizualiza trailerul sau puteți consulta săptămânal programul de difuzare al filmului în cinematografe.  

În România filmul este distribuit de Transilvania Film și va putea fi vazut începând cu 22 februarie în București (Cinema City Cotroceni, Cinema Studio, Grand Digiplex Băneasa, Hollywood Multiplex, Movieplex, Noul Cinematograf al Regizorului Român, Union), Brașov (Cityplex), Cluj (Cinema Florin Piersic, Odeon Cineplex), Constanța (Cityplex), Craiova (Cinema Patria), Oradea (Cinema Cortina Digiplex), Ploiești (Cinema City), Târgu Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu) și Târgu Mureș (Cinema Arta).

Partenerii de promovare pentru acest titlu sunt: Radio Guerrilla, Cinemagia, Affichage, Zile și Nopți, Cinematique, Revista Sunete, Televiziunea Română, Fan Courier, Petrom, Cinefan, Cinema Rx, HipMag, Cooperativa Urbană, Film Reporter, Feeder, Music Channel, BeWhere, Studenție.ro, Metalhead.

Scroll to Top