Din 23 martie Tilda Swinton revine pe marile ecrane în Trebuie să vorbim despre Kevin

Bucureşti, 21 martie 2012 – Transilvania Film anunţă premiera în cinematografe a filmului Trebuie să vorbim despre Kevin | We need to talk about Kevin în regia lui Lynne Ramsay cu Tilda Swinton într-un rol impresionant – o femeie care îşi lasă aşteptările şi cariera la o parte pentru a aduce pe lume un copil care începe să ridice probleme încă din primii ani de viaţă.
La numai 15 ani Kevin (Ezra Miller) face ceva de-a dreptul iraţional şi de neiertat pentru întreaga comunitate în care trăieşte. Mama sa, Eva, luptă cu propriile-i sentimente de vinovăţie şi durere. Şi-a iubit vreodată fiul? Cât de mult din ce a facut Kevin este vina ei?
Filmul are la bază cartea cu acelaşi nume semnată de Lionel Shriver. Bestseller internaţional, We need to talk about Kevin a fost publicată şi în România de Editura Vellant.

John C. Reilly (Franklin) declara: „Povestea analizează ideea despre familiile în care toți se înțeleg. Că o să fii automat pe aceeași lungime cu copiii tăi. Oamenii se vor recunoaște în acest film. Nu sunt oameni nechibzuiți, fac tot ce le stă în putință. E complicat să crești copii și, în ciuda celor mai bune intenții, se pot întâmpla lucruri teribile. Filmul începe în prezent, cu Eva privind în urmă la istoria familiei și la ce s-a întâmplat. Este felul în care își amintește lucrurile și nu neaparat cum s-a întâmplat, de aceea există o realitate intensificată când privește în urmă.”

Despre regizor:
Lynne Ramsay și-a câștigat aprecierea cu scurt-metrajul Small Deaths, filmul ei de absolvire, cu care a câștigat Premiul Juriului la Cannes, în 1996. Urmat de Kill the Day (1996) și Gasman (1997), câștigătoare ale Premiilor Juriului la Clermont Ferrand și respectiv Cannes. Debutul ei în lung metraj, extrem de apreciat, Ratcatcher (1999), este un film întunecat plasat în Glasgow-ul anilor ’70 marcat de greve, a deschis Festivalul de Film de la Edinburgh și i-a adus regizoarei Premiul Carl Foreman la Premiile BAFTA în 2000, pentru Cel mai bun film de debut britanic. Morvern Callar (2002), cel de-al doilea film al lui Lynne Ramsay, adaptare a romanului-cult al lui Alan Warner, este povestea unei angajate de supermarket care descoperă că prietenul ei s-a sinucis, și a lumii care i se dezvăluie acesteia ca urmare.

Despre actori

Tilda Swinton și-a început cariera în anii ’80. A apărut în numeroase filme semnate de prietenul și mentorul ei, Derek Jarman. A primit premiul Coppa Volpi pentru Cea mai bună actriță (1992) la Festivalul de Film de la Veneția pentru rolul din Edward II (1991), iar în anul următor a obținut recunoașterea internațională pentru rolul din Orlando, de Sally Potter (având la bază romanul Virginiei Woolf). A fost implicată în mai multe filme importante din cinematografia contemporană, lucrând cu Danny Boyle (The Beach), Tim Roth (The War Zone), Spike Jonze (Adaptation), Cameron Crowe (Vanilla Sky), Robert Lepage (Possible Worlds), Norman Jewison (The Statement), Francis Lawrence (Constantine), Joel și Ethan Coen (Burn After Reading), David Fincher (The Curious Case of Benjamin Button), Bela Tarr (The Man from London), Andrew Adamson (The Chronicles of Narnia) și Jim Jarmusch (Broken Flowers, Limits of Control).

Filmografia recentă a Tildei cuprinde interpretarea apreciată de critică din Julia, de Erick Zonca, care i-a adus o nominalizare la Premiile Cesar pentru Cea mai bună actriță pentru acest tur de forță, și rolul care i-a adus Premiul Oscar din Michael Clayton al lui Tony Gilroy. A putut fi văzută de curând pe ecran într-un alt film distribuit de Transilvania Film, Eu sunt dragostea | I Am Love, de Luca Guadagnino, film pe care l-a și produs.

John C. Reilly și-a lăsat amprenta în lumea filmului de comedie și a dramei. A primit o nominalizare la Premiile Oscar și la Globurile de Aur pentru Cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea extraordinară a rolului lui Amos Hart din Chicago (Oscar pentru Cel mai bun film). În același an, Reilly a apărut în alte două filme nominalizate la Premiile Oscar, categoria Cel mai bun film: Gangs of New York  al lui Martin Scorsese și The Hours regizat de Stephen Daldry, pentru prima oară când un actor a făcut parte din trei din cele cinci filme concurente în această prestigioasă categorie.

Ezra Miller a avut interpretări impresionante ca partenerul lui Andy Garcia în City Island și în Afterschool, de Antonio Campos. În televiziune, a apărut în Californication și Royal Pains.

Trebuie să vorbim despre Kevin a avut avanpremiera saptamana aceasta în cadrul Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (B-EST).

În prima săptămână filmul va rula în Bucureşti la Cinema City Cotroceni, Movieplex, Grand Cinema Digiplex, în Cluj la Cinema Victoria si Cinema City, în Braşov la Cityplex şi în Constanţa la Cityplex.
Partenerii de promovare ai filmului sunt: Radio Guerrilla, Cinemagia, Cinefan, Film Reporter, HipMag,  Metropotam.ro, Feeder, B365, Kamikaze, Editura Vellant.

Scroll to Top