Despre oameni și melci – premiat la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia

Despre oameni şi melci (r. Tudor Giurgiu), unul dintre cele mai vizionate filme româneşti ale ultimului deceniu se bucură de succes și la nivel internațional. Lungmetrajul a obținut Premiul Special al Juriului la cea de-a 28-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia (12-21 octombrie 2012), unul din cele mai importante festivaluri competitive din lume, recunoscute de Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film (FIAPF).

 

Fondat în 1985, Festivalul Internaţional de Film din Varşovia este un eveniment-cheie în industria cinematografică internaţională şi se desfăşoară în fiecare an în capitala Poloniei la începutul lunii octombrie. Publicaţia americană Variety listează festivalul printre cele mai importante 20 de evenimente de acest gen din Europa.

 

Filmul s-a aflat în competiția internațională a festivalului alături de alte 17 producții și a atras atenția distribuitorilor polonezi care și-au manifestat intenția de a-l lansa pe marile ecrane. În plus, ca urmare a proiecțiilor de la Varșovia, Despre oameni și melci a fost invitat să participe și la Festivalul Internațional de Film de la Edinburgh (20 iunie- 1 iulie), cel mai vechi festival de film din lume și un punct de atracție pentru industria de film internațională.

 
În curând, Despre oameni şi melci va fi prezentat în secţiunea competiţională Meeting Point a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid (20-27 octombrie).

 

Despre oameni și melci este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) și Agat Films (Franţa).

 

În România, filmul este distribuit de Transilvania Film în colaborare cu Ro Image.

 

Pentru mai multe informații despre film, vă rugăm accesați site-ul oficial www. despreoamenisimelci.ro

Scroll to Top