De ce fierbe copilul în mămăligă în regia Krisztinei Deak va fi proiectat în avanpremieră națională la Festivalul de Film ALTER-NATIVE Târgu Mureş

Bucureşti, 9 noiembrie 2012Transilvania Film anunță avanpremiera națională a filmului De ce fierbe copilul în mămăligă | Aglaja în regia cunoscutei cineaste de origine maghiară Krisztina Deak în cadrul Festivalului de Film ALTER-NATIVE Târgu Mureş.

În speranța unei vieţi mai bune, o familie româno-maghiară de circari, fuge de regimul ceauşist şi emigrează în vest, la începutul anilor 80.

Odată ajunşi, ca să poată ramâne în branşă, sunt nevoiți să gasească ceva exotic cu care să impresioneze: mama are un numar special, stă atarnată de păr de cupola circului. Fiica Aglaya este extrem de îngrijorată că mama ei ar putea să moară executând numarul, iar această temere devine o grijă zilnică.

În pofida îngrijorărilor, urmănd tradiţia familiei, ea însăşi ajunge să fie “Femeia cu parul de oţel”.

Filmul, a cărui acţiune se desfăşoară în perioada României comuniste este ecranizarea romanului omonim scris de Aglaja Veteranyi.

De ce fierbe copilul în mămăligă este o productie Ungaria-Polonia-România şi reuneşte nume importante ale cinematografiei maghiare precum Eszter Ónodi sau Iván Kamarás. Într-unul din rolurile principale spectatorii îl vor putea vedea şi pe Bogdan Zsolt, câştigătorul a două premii UNITER pentru cel mai bun actor.

Producţia filmului, asigurată de Inforg Studio – Ungaria, Opus Film – Polonia şi Hai-Hui Entertainment – România, a primit sprijinul Consiliului Naţional al Cinematografiei şi Eurimages.

De curând pelicula a caştigat Premiul pentru cel mai bun film şi Premiul Asociaţiei Criticilor la Festivalul de Film Golden Orange din Antalia condus de un deţinător al premiului Oscar, regizorul Istvan Szabo.

În România filmul este distribuit de Transilvania Film, premiera pe marile ecrane fiind programată pentru prima parte a lunii decembrie a acestui an.

Scroll to Top