Cumplit de fericită – din 16 decembrie în cinematografe

Bucureşti, 12 decembrie 2011  –  Începand cu 16 decembrie Transilvania Film aduce în cinematografe propunerea Norvegiei pentru Premiile Academiei Americane de Film – OSCAR 2012, filmul Cumplit de fericită | Happy Happy în regia lui Anne Sewitsky.

Cumplit de fericită – ‘o comedie despre infidelitate, carne de elan, sex şi branză de casă’ – prezintă drama, cu pregnante accente comice, trailtă de Kaja, care rămâne optimistă în ciuda indiferenţei soţului. Totul devine din ce în ce mai contrastant atunci când alături se mută Elisabeth şi Eirik pentru care viaţa pare să fie perfectă. Pentru rolurile lor din film Agnes Kittelsen (Kaja) a fost nominalizată pentru Cea Mai Bună Actriţă la Premiile AMANDA Norvegia, iar Henrik Rafaelsen (Sigve) a câştigat premiul pentru Cel Mai Bun Actor.

Familia este cel mai important lucru din lume pentru Kaja. În ciuda faptului că trăieşte cu un bărbat care preferă să meargă la vânătoare cu băieţii şi refuză să facă dragoste, ea ramane o optimistă convinsă. Asta-i viaţa!

Când vis-a-vis se mută ‘cuplul perfect’, Kaja se luptă din răsputeri să işi ţină sub control emoţiile. Nu numai că aceşti oameni plini de succes, frumoşi, interesanţi cântă într-un cor, dar au adoptat şi un copil – din Etiopia!

Noii vecini deschid noi orizonturi pentru Kaja cu urmări pentru toţi cei implicaţi. Iar atunci când Crăciunul se apropie devine evident că nimic nu va mai fi ca înainte.

„Am vrut să spun povestea unei persoane care insistă să fie fericită. Indiferent de cât de fără speranță și de tragică poate fi lumea, ea continuă să zâmbească. Kaja trăiește prin intermediul celorlalți, vrea să fie ca restul lumii, poate din cauza lipsei unei baze individuale. Forța care o conduce devine fericirea; a transformat bucuria în strategia ei de supraviețuire” spune Anne Sewitsky tânăra de origine norwegiană, a cărui debut regizoral în film de lung-metraj este Cumplit de fericită | Sykt lykkelig. Sewitsky a mai regizat scurt metrajul Oh My God! (2009), pentru care a primit premiul Generation Kplus la Festivalul de Film de la Berlin.

Filmul a fost proiectat anul acesta în cadrul celei de-a 10-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

 

Partenerii de promovare ai filmului sunt: Radio Guerrilla, Cinemagia, Cinefan, Hipmag, Filme Tari, Kamikaze, Modernism.ro, B365, Film Reporter, CinemaRx, Metropotam.  

În prima săptămână filmul va rula în Bucureşti la Movieplex şi Grand Digiplex Băneasa, în Cluj la Odeon Cineplex şi Cinema Victoria şi în Constanţa la Cityplex.

Scroll to Top