În cadrul Săptămânii Filmului Maghiar va avea loc avanpremiera filmului Spirala al regizoarei Felméri Cecília pe 13 noiembrie 2021, ora 19:00, la Cinema Muzeul Țăranului (Monetăriei 3) în prezența regizoarei și a producătorului Muhi András și a coproducătorilor Oana Bujgoi Giurgiu (Hai-Hui Entertainment) si Tudor Giurgiu. În distribuția filmului figurează actori cunoscuți în sfera cinematografică, precum Bogdan Dumitrache, Kiss Diána Magdolna și Borbély Alexandra.
Filmul va fi distribuit în cinematografele din România de către Transilvania Film din data de 19 noiembrie 2021.
Felméri Cecília este regizoare de film, scenarist, animator, editor și producător, iar în prezent predă regie de film, scenaristică și technici de editare la Universitatea Sapientia din Cluj, Facultatea de Științe și Arte, Departamentul Media. Scurtmetrajele sale au obținut de-a lungul anilor peste 40 de premii la festivaluri internaționale, cum ar fi Premiul pentru debut la CineFest, Ungaria (pt. filmul Cucul), Premiul pentru cel mai promițător debut la Gala Filmului Maghiar (pt. filmul Cucul), Premiul pentru cea mai bună animație română la festivalul internațional de animație Anim’Est (pt. filmul Matei, Matei), Premiul pentru cea mai bună ficțiune la festivalul internațional de film de la Lucca, Italia (pt. filmul Minute infinite), Premiul Canal+ la festivalul internațional de film Cinemed de la Montpellier-i (pt. filmul Pastila fericirii), Premiul special al juriului la TIFF (pt. filmul Pastila fericirii). A fost nominalizată la Premiile Gopo în 2011 cu filmul Matei, Matei și în 2013 cu filmul Pastila fericirii.
Cu ocazia Zilei Culturii Maghiare 2021 a fost distinsă cu Premiul pentru Cultură Contemporană Maghiară din Transilvania.
Filmele lui Felméri Cecília au fost proiectate în cadrul Săptămânii Filmului Maghiar de la București (Cucul – în 2009, Matei, Matei – în 2010, Minute infinite – în 2011, Pastila fericirii – în 2013).
În 2020 a avut premiera mondială a primului său lungmetraj, intitulat Spirala, care a obținut premiul special al juriului la festivalul internațional de film de la Varșovia, Premiul special al juriului la Festivalul Internațional de Film Salonic, Grecia și Cel mai bun film la festivalul Al Este de Lima, Peru. A participat la Luxembourg CinÉast în Luxemburg, Festivalul Internațional de Film Cairo, Egipt, Festivalul de Film Arras, Franța, și la Festivalul Internațional de Film BEAST, Porto, Portugalia.
Filmul a fost realizat cu sprijinul Nemzeti Filmintézet/Institutul Național de Film al Ungariei și al Centrului Național al Cinematografiei din România.