Transilvania Film lansează QUEEN OF HEARTS în premieră națională pe TIFF UNLIMITED

Queen of Hearts / Dama de cupă, o dramă daneză controversată, multipremiată internațional, va fi lansată de Transilvania Film în premieră în România pe TIFF Unlimited, începând cu 25 noiembrie.

Afișul filmului DAMA DE CUPĂ

În contextul sălilor de cinema închise din cauza pandemiei, iubitorii de film sunt privați de bucuria premierelor. Transilvania Film vine în întâmpinarea lor și își adaptează calendarul de distribuție, lansând în premieră națională Dama de cupă direct online pe platforma TIFF Unlimited. Filmul va fi disponibil pe unlimited.tiff.ro pentru publicul larg în sistem pay-per-view, cu un bilet digital care costă 15 lei și care este valabil 72 de ore.
Dama de cupă va avea și două avanpremiere online: pe 22 noiembrie pe platforma Cinema Elvire Popesco (Elvire Chez Vous) și pe 23 noiembrie pe cea a Cinema Arta din Cluj (Arta – Acasă).

Imagine din filmul DAMA DE CUPĂ (foto: Rolf Konow)

Filmul este o puternică dramă psihologică și o are în centru pe Anne (Trine Dyrholm), o avocată de succes specializată în drepturile copiilor și adolescenților, a cărei viață de familie pare perfectă alături de Peter (Magnus Krepper), soțul ei medic, și de cele două fetițe gemene ale lor. Când Gustav (Gustav Lindh), fiul adolescent al lui Peter dintr-o căsătorie anterioară, se mută cu ei, lucrurile iau o turnură nesănătoasă și Anne face unele alegeri periculoase care amenință să îi distrugă căsnicia și cariera. Dama de cupă explorează pas cu pas construirea unui secret de familie, în care sfidarea destinului, dorința carnală și minciunile vinovate contribuie la crearea unei dileme morale tragice.

Trailerul filmului DAMA DE CUPĂ

”În Dama de cupă o femeie puternică ia o serie de decizii care pot avea consecințe inimaginabile pentru ea și cei dragi. Filmul cercetează cât de departe suntem dispuși să mergem atunci când facem astfel de alegeri, astfel încât viața noastră să nu fie dată peste cap”, declară May el-Toukhy, tânăra regizoare a filmului. ”În domeniul ficțiunii avem tendința de a spune povești despre binele din rău, dar rareori ne oprim asupra răului din bine, deși acesta din urmă conține și el adevăruri eterne despre comportamentul uman”, mai spune regizoarea.

Imagine din filmul DAMA DE CUPĂ (foto: Rolf Konow)

Dama de cupă a avut premiera mondială anul trecut la Sundance Film Festival, unde a câștigat Premiul Publicului. Printre celelalte distincții obținute între timp se numără Premiul pentru Cea Mai Bună Regie la TIFF, trei premii la Göteborg Film Festival și nu mai puțin de nouă trofee la Premiile Academiei Daneze de Film, inclusiv pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu, cea mai bună imagine și cea mai bună actriță.

Critica internațională a acordat ample spații filmului, lăudând felul în care regizoarea May el-Toukhy a abordat un subiect șocant (”O puternică dramă care spulberă aparențele stilului de viață ultra-civilizat scandinav, oferind o perspectivă sumbră asupra unor comportamente inacceptabile” – The Hollywood Reporter), dar și prestația de excepție a actriței principale (”Trine Dyrholm e senzațională în rolul unei agresoare sexuale atipice în acest film provocator și plin de semne de întrebare” – Variety).

Trine Dyrholm în DAMA DE CUPĂ (foto: Rolf Konow)

Dama de cupă este distribuit în România de Transilvania Film și poate fi văzut în premieră națională pe TIFF Unlimited începând cu 25 noiembrie.

TIFF Unlimited este platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania, disponibilă online și în aplicațiile iOS și Android (mobile și TV), cu un catalog de filme independente, premiate, actualizat constant. Platforma poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual. Detalii pe unlimited.tiff.ro.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Vice România, Films in Frame.

Scroll to Top