„Parking”: proiecții de tip drive-in și alte evenimente speciale în țară

Parking s-a lansat oficial în cinematografele din întreaga țară vineri, 14 iunie, fiind prezent în primul weekend de lansare în cadrul mai multor evenimente importante din capitală: Festivalul Filmului European, Retrospectiva TIFF la București și ediția a 14-a a Street Delivery.

Descris ca „o celebrare a dragostei şi a posibilităţilor infinite ale vieţii”, cel mai nou film al regizorului Tudor Giurgiu, Parking își continuă, după primul weekend de la lansare, aventura prin țară în cadrul mai multor evenimente speciale care promit să bucure atât spectatorii din marile orașe, precum și pe cei din orașele care nu au încă acces la o sală de cinema funcțională.

Trailerul filmului PARKING

La scurt timp după ce cinefilii din Cluj și București au fost cuceriți de Poetry-Van-ul Parking – rulota în care s-au filmat multe dintre secvențe, este timpul ca un alt spațiu important din construcția filmului să primească atenție. Astfel, două proiecții de tip drive-in vor avea loc în parcările Shopping City din Satu Mare (20 iunie, 21:45) și Râmnicu Vâlcea (23 iunie, 21:45). Prețul biletelor este de 15 lei de persoană și pot fi deja achiziționate online de pe Eventbook.ro.

Sub umbrela TIFF Unlimited, cea mai nouă platformă de VoD românească ce promite să continue experiența de festival de oriunde și oricum, Parking va fi proiectat sub clar de lună sâmbătă 22 iunie, după ora 22:00, în București, la Verde Stop Arena (bd. Barbu Văcărescu, nr. 162 – 164). Mai multe detalii despre „TIFF Unlimited – muzică și filme sub clar de lună” regăsiți pe pagina evenimentului.

Caravana Parking continuă și ea nestingherită traseul prin orașele fără săli de cinema, animând locațiile alternative din Mioveni (19 iunie, Centrul Cultural, 19:00), Hațeg (21 iunie, Casa de Cultură, 19:00) și Aiud (22 iunie, Căminul Cultural Ciumbrud, 19:00). Mai multe orașe în care se vor organiza astfel de proiecții speciale vor fi anunțate în curând.

Încă o proiecție de gală va fi organizată și în Sibiu, în deschiderea oficială a celei de a 13-a ediții TIFF Sibiu, joi 27 iunie, în sala mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu”, de la ora 19:00, urmată la final de o discuție cu regizorul Tudor Giurgiu, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari și actrița Carmen Florescu. Biletele au fost deja puse în vânzare și pot fi achiziționate online de pe tiff.eventbook.ro, la prețul de 20 de lei înaintea zilei de 27 iunie, respectiv 25 de lei în ziua proiecției.


Mihai Smarandache și Belén Cuesta în filmul PARKING

Parking spune povestea lui Adrian, un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări.

Filmul are în distribuție actori spanioli de talie internațională precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, dar și actori români foarte îndrăgiți: Mihai Smarandache, Carmen Florescu, Valentin Popescu, Emilian Oprea, Fülöp Erzsébet și Paul Cimpoieru.

Filmul este în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Transilvania Film. Cei care încă nu au ajuns la cinema, pot consulta programul până joi, 20 iunie: https://bit.ly/PARKING-S1.


Afișul filmului PARKING

Parking este produs de Libra Film Productions, co-produs de La Claqueta, Tito Clint Movies, Cercanías la Película AIE (Spania) și Evolution Films, Studio Beep (Cehia), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Junta de Andalucia, Czech Film Fund, Canal Sur, TVR, HBO, Eurimages și al programului Creative Europe al Uniunii Europene.

Co-finanțatori: McDonald’s Romania, Focus Sat, Asociatia Victoria Film, Zenith Media, Henkel Romania (Persil), McCann Erickson, Happy Cinema, Publicis Groupe Media (Samsung), Initiative Media (Orange), Initiative Media (Lidl).

Parteneri: Euromedia, Dacin Sara

Văzut de: Radio Guerrilla

Parteneri media: Adevărul, Dilema Veche, OK! Magazine, Marie Claire, TV Mania, Observator Cultural, Agerpres, VICE, Cinemagia, Life.ro, Verbs Describe Us, All about Romanian Cinema.

Scroll to Top