O iubire ca-n povești: POATE MAI TRĂIESC ȘI AZI, din 28 mai în cinematografe

Poate mai trăiesc și azi, cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu (care a debutat cu Câinele japonez), intră în cinematografele din România din 28 mai, distribuit de Transilvania Film.
Lansarea filmului e însoțită de două evenimente la București: o avanpremieră de gală la Cinema Elvire Popesco, pe 26 mai de la ora 20:30, și o proiecție specială în prezența echipei în chiar ziua premierei, pe 28 mai, de la ora 20:00, la Cinema Muzeul Țăranului.

Un film de dragoste cu elemente de basm, Poate mai trăiesc și azi spune povestea Clarei și a lui Vlad, doi tineri aflați într- relație cu probleme de sincronizare. Când Vlad este gelos, Clara este sigură pe ea însăși. Când Clara este entuziastă, Vlad e plictisit. Când Vlad este fericit, Clara este deprimată. Când ea este furioasă, el este calm. Numai când el devine Făt-Frumos, ea devine în sfârşit Prințesa lui. Seduși de ideea unei iubiri perfecte, ca-n filme și cărți, cei doi fac totul ca s-o trăiască pe propria piele. Va rezista relația lor distanței dintre așteptări și realitate?

Trailerul filmului POATE MAI TRĂIESC ȘI AZI

”Mulți dintre noi își creează imaginea relației perfecte și nu acceptă nimic mai prejos de asta. De multe ori însă idealurile de acest fel nu supraviețuiesc contactului cu realitatea. Protagoniștii filmului se luptă cu imaginile din capul lor și încearcă să îl vadă pe celălalt așa cum e cu adevărat”, spune regizorul Tudor Cristian Jurgiu, care semnează și scenariul alături de Anca Tăbleț.

Rolurile principale sunt interpretate de Nicoleta Hâncu și Bogdan Nechifor, doi actori din tânăra generație. Nicoleta Hâncu s-a remarcat în 2014, când a câștigat Premiul UNITER pentru cea mai bună actriță în rol secundar (Elmire în spectacolul Tartuffe la Teatrul Metropolis). Printre filmele în care a jucat se numără Lindenfeld, Câteva conversații despre o fată foarte înaltă, Marița și Minte-mă frumos în Centrul Vechi. Bogdan Nechifor a fost nominalizat în 2015 la Premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol secundar (Arsenie Boca în filmul Poarta Albă), apărând recent și în lungmetrajul Cardinalul. Cei doi sunt cunoscuți publicului din București pentru rolurile de pe scenele teatrelor: Nicoleta Hâncu poate fi văzută la Teatrul Metropolis, Teatrul Dramaturgilor Români și la Centrul Cultural Lumina, iar Bogdan Nechifor la Teatrul Excelsior și la Unteatru.

Bogdan Nechifor și Nicoleta Hâncu în filmul POATE MAI TRĂIESC ȘI AZI

Regizorul Tudor Cristian Jurgiu a câștigat un premiu în cadrul secțiunii Cinéfondation la Festivalul de la Cannes în 2013 cu scurtmetrajul În acvariu. În același an a debutat ca regizor de lungmetraj cu filmul Câinele japonez, avându-i în rolurile principale pe Victor Rebengiuc și pe Șerban Pavlu. Câinele japonez a intrat în selecția mai multor festivaluri internaționale, fiind premiat la Vilnius și Varșovia. În prezent, Tudor Cristian Jurgiu este lector universitar doctor la UNATC, unde predă regie de film.

Afișul filmului POATE MAI TRĂIESC ȘI AZI

Poate mai trăiesc și azi este produs de Libra Film Productions, în co-producție cu Graal Films, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei din România și al Centrului Național de Film din Grecia.

Susținut de Dacin Sara.
Parteneri media: Radio Guerrilla, Films in Frame, Agerpres, AARC – All About Romanian Cinema, MovieNews.ro.

Scroll to Top