Misiunea Directorului de Resurse Umane, lansat în cinematografele din România

Transilvania Film a lansat, vineri, 4 februarie, pe marile ecrane din România, co-producţia româno-israeliană Misiunea Directorului de Resurse Umane, cel mai recent film al multipremiatului regizor israelian Eran Riklis.

Premiera de gală a filmului a avut loc pe 4 februarie, la Cinema Studio din București, în prezenţa regizorului, Eran Riklis, a producătorului român, Tudor Giurgiu, şi a actorilor Irina Petrescu, Bogdan Stanoevici, Papil Panduru şi Rudy Rosenfeld. De asemenea, după proiecţia de gală, pe scena de la Studio a urcat, în aplauzele celor prezenţi, şi restul echipei romîneşti a peliculei.

La premiera de gală au fost prezenţi, actori, regizori, critici de film, dar şi numeroşi alţi profesionişti din domeniu.

În prima săptămână, Misiunea Directorului de Resurse Umane rulează la Cinema Studio şi Hollywood Multiplex din Bucureşti. Ulterior, filmul va rula în cinematografe din Bucureşti, Braşov, Constanţa, Iaşi, Cluj Napoca, Timişoara şi Craiova.

Filmat în toamna lui 2009 în Israel şi România, pelicula este o tragicomedie bazată pe un bestseller din 2004 scris de Abraham B. Yehoshua. Filmul descrie călătoria epică a unui om ce lasă în urmă un Ierusalim dominat de teroare şi violenţă şi ajunge într-un colţ îndepărtat din Europa de Est, totul pentru a reda demnitatea unei femei pe care nu a cunoscut-o niciodată.

Distribuţia filmului include o importantă prezenţă românească: Irina Petrescu (într-un rol memorabil), Papil Panduru, Bogdan Stanoevici, precum şi actriţa israeliană de origine română Rozina Cambos.

Misiunea Directorului de Resurse Umane a obţinut în cadrul Galei de decernare a Premiilor Industriei De Film Israeliene – Ophir Awards, desfăşurată pe 21 septembrie 2010, la Teatrul din Ierusalim, nu mai puţin de 5 trofee. Pelicula a primit premiile pentru Cel mai bun film, Cea mai bună regie, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună actriţă într-un rol secundar (acordat actriţei de origine română Rosina Cambos) şi Cea mai bună coloană sonoră.

În palmaresul filmului se mai află Premiul publicului, obţinut în cadrul  celei de-a 63-a ediţii a Festivalului de Film de la Locarno (Elveţia).

Filmul este o co-producţie între 2TeamProductions (Israel), Pallas Film (Germania), EZ Films (Franţa) şi Hai-Hui Entertainment (România). Distribuitorul internaţional al filmului este Pyramide International din Franţa.

Eran Riklis s-a născut la Ierusalim în 1954 şi a crescut în Canada, Statele Unite ale Americii, Brazilia şi Israel. Este absolvent al National Film School din Beaconsfield, Marea Britanie. Eran Riklis a regizat peste 300 de reclame şi materiale promoţionale, dar şi numeroase seriale de televiziune. Printre lungmetrajele regizate de Riklis se numără Lemon Tree (Premiul Publicului la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, 2008), The SyrianBride (Marele Premiu, Premiul Publicului, Premiul Fipresci şi Premiul juriului ecumenic la Festivalul de Film de la Montreal; Premiul Publicului la Festivalul de Film de la Locarno, Premiul Publicului şi Premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Ghent, Premiul pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cel mai bun scenariu şi Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Bastia, Marela Premiu la Festivalul de Film de la Auxerre), Vulcan Junction (Haifa Best Film Award, 1999) şi Cup Final (prezentat la festivalurile de film de la Berlin şi Veneţia).

Filmul este distribuit în România de Transilvania Film – www.transilvaniafilm.ro.

Scroll to Top