Iluzionistul şi I Am Love, nominalizate la Oscar

Lungmetrajul de animaţie Iluzionistul, în regia lui Sylvain Chomet, şi pelicula I am Love, în regia lui Luca Guadagnino, distribuite de Transilvania Film, au fost nominalizate la cea de-a 83-a ediţie a premiilor Oscar la categoriile „cel mai bun film de animaţie” şi, respectiv, „cele mai bune costume”.

Iluzionistul este scris şi regizat de Sylvain Chomet, autorul Tripletelor din Belleville, după un scenariu semnat de Jacques Tati, şi spune povestea emoţionantă a unui bătrân iluzionist forţat să hoinărească prin lume în căutarea unui public care să-i aprecieze numerele demodate.  În timpul unui spectacol pe care îl susţine într-un local de provincie aflat pe o insulă lângă coasta de vest a Scoţiei, iluzionistul o întâlneşte pe Alice, o tânără care îi va schimba viaţa. Privindu-i numărul executat în faţa sătenilor încântaţi şi uimiţi de sosirea electricităţii pe insula lor îndepărtată, Alice este vrăjită de personajul nostru şi crede că scamatoriile sale sunt magie adevărată. Încântat de entuziasmul ei faţă de numerele de magie, iluzionistul o răsplăteşte cu daruri din ce în ce mai extravagante pe care se preface că le-a „creat” în mod magic. Disperat să nu o dezamăgească, el nu poate să-i dezvăluie adevărul despre magie…

Pelicula Iluzionistul (R. Sylvain Chomet), lansată pe 3 decembrie 2010 în cinematografele din România, a fost distinsă cu Premiul Academiei Europene de Film, categoria Cel mai bun film de animaţie.

Lungmetrajul I Am Love, în regia lui Luca Guadagnino, spune povestea înstăritei familii Recchi, care se află în pragul unor schimbări radicale. Eduardo Sr., patriarhul familiei, a decis să numească un succesor la conducerea companiei sale şi surprinde pe toată lumea când decide să împartă puterea între fiul Tancredi şi nepotul Edo. Cu toate acestea, Edo visează să îți deschidă un restaurant alături de prietenul său.

Antonio, un bucătar talentat. Inima familiei lui Tancredi este soţia acestuia, Emma (Tilda Swinton), o imigrantă din Rusia, care a adoptat cultura din Milano. Mamă iubitoare şi atentă, Emma este zdruncinată profund atunci când se îndrăgosteşte de Antonio şi dă frâu liber unei aventuri amoroase pasionale care va schimba pentru totdeauna viaţa familiei sale.

Din distribuţia peliculei, foarte apreciată de critica internaţională, fac parte Tilda Swinton, Marisa Berenson, Flavio Parenti, Edoardo Gabbriellini şi Gabriele Ferzetti. I am Love va fi lansat în curând în cinematografele din România.

Cea de-a 83-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 27 februarie, la Kodak Theatre din Los Angeles.

Iluzionistul şi I am Love sunt distribuite în România de Transilvania Film.

Scroll to Top