Iluzionistul- cea mai bună animaţie europeană

Pelicula Iluzionistul (R. Sylvain Chomet), lansată pe 3 decembrie în cinematografele din România, a fost distinsă cu Premiul Academiei Europene de Film, categoria Cel mai bun film de animaţie. Anunţul a fost făcut în timpul galei de decernare a premiilor, desfăşurată pe data de 4 decembrie, la Talinn-Estonia.

Aflate la cea de-a 23-a ediţie, Premiile Academiei Europene de Film sunt considerate varianta europeană a Oscarurilor. Câştigătorii trofeelor au fost aleşi prin vot secret de către cei peste 2000 de profesionişti din industria cinematografică europeană, membri ai Academiei.

Iluzionistul este scris şi regizat de Sylvain Chomet, autorul Tripletelor din Belleville, după un scenariu semnat de Jacques Tati, şi spune povestea emoţionantă a unui bătrân iluzionist forţat să hoinărească prin lume în căutarea unui public care să-i aprecieze numerele demodate. În timpul unui spectacol pe care îl susţine într-un local de provincie aflat pe o insulă lângă coasta de vest a Scoţiei, iluzionistul o întâlneşte pe Alice, o tânără care îi va schimba viaţa.

Scroll to Top