Foxtrot, din 8 iunie la cinema. Programul proiecțiilor

„Foxtrot”, drama controversată inspirată de conflictul israeliano-palestinian, este poate unul dintre cele mai bune filme din ultimul an. La scurtă vreme de la lansarea în cadrul festivalului de la Veneția, filmul și-a câștigat locul în istorie. Povestea lui Samuel Maoz, care îi are în centrul acțiunii pe soldații, tații și fiii națiunii este una amuzantă, tragică – și una care nu ia prizonieri. „Foxtrot”  a deschis TIFF 2018 în prezența regizorului Samuel Maoz, urmând să ajungă în cinematografele din România începând cu 8 iunie, fiind distribuit de Transilvania Film.

Cele două proiecții din timpul festivalului de la Cluj au avut peste 3.500 de spectatori.

“Einstein spunea despre coincidență că este modul lui Dumnezeu de a rămâne anonim. Foxtrot reprezintă dansul unui om cu propria soartă. Este o parabolă filosofică ce încearcă să deconstruiască acest concept vag, ‘soarta’, printr-o proveste despre tată și fiu. Ei sunt departe unul de celălalt, dar, în ciuda acestei distanțe și a separării toatale dintre ei, aceștia își schimbă reciproc soarta. Provocarea pe care mi-am asumat-o pentru mine însumi a fost să tratez decalajul dintre lucrurile pe care le putem controla și cele care nu țin direct de controlul nostru.” […] “Structura unei tragedii grecești în trei secvențe mi s-a părut o platform ideală pentru a-mi reda ideea”, spune regizorul Samuel Maoz despre film.

Filmul spune povestea unei familii destrămate în urma dispariției tragice a fiului plecat la război. Momentele de comedie neagră, episoadele cu soldați israelieni plictisiți de misiunea lor în mijlocul deșertului și secvențele care îi surprind mușamalizând moartea unor tineri palestinieni au scandalizat Guvernul Israelian. Oficialii statului au aplaudat decizia Academiei Americane de Film de a nu include titlul pe lista scurtă a nominalizărilor pentru Cel mai bun film străin. Revolta a continuat până la boicotarea evenimentului de deschidere a Festivalului de Film Israelian din Paris, în cadrul căruia a fost inclusă proiecția cu “Foxtrot”.

După premiera din cadrul Festivalului de Film de la Veneția, filmul Foxtrox” a câștigat imediat o mare parte din public, dovada fiind numeroasele premii cu care se poate lăuda deja – 16 premii, acompaniate de 14 nominalizări. Cineastul Samuel Maoz și-a câștigat renumele internațional încă de la debutul în lungmetraj cu “Lebanon” (2009), film ce a fost prezent la TIFF și ulterior distribuit de Transilvania Film în cinematografe.  De asemenea, “Lebanon” a fost prima producție israeliană premiată cu Leul de Aur la Veneția.

„Foxtroteste distribuit în cinematografele din România din 8 iunie, de Transilvania Film.

Programul din cinematografe

București 

  • Cinema City AFI Cotroceni

Vineri-Joi: 20:10

  • Happy Cinema

Luni: 11:20

Marți: 12:10

Miercuri, Joi: 14:25

  • Cinema Elvire Popesco

Sâmbătă: 17:15

Joi: 18:15

  •  Cinema Muzeul Țăranului

Vineri: 18:00

  • Cinemateca Union

Vineri: 18:30

Sâmbătă: 14:30

Duminică: 16:00

Bârlad

  • Cityplex Victoria Bârlad

Vineri: 19:15

Sâmbătă, Duminică: 16:15

Miercuri: 19:15

Joi: 17:00


Botoșani

  • Cinema Unirea

Sâmbătă, Miercuri: 16:00


Constanța

  • Cityplex Constanța

Vineri: 19:00

Sâmbătă: 16:30


Iași

  • Ateneul din Iași

Vineri: 19:00


Pitești

  • Cinema Sebastian Papaiani

Vineri-Duminică: 17:00

Luni-Joi: 13:00

***

Parteneri media: TANĂNANA, AGERPRES, Cinemagia, Ziarul Metropolis, SUB25, The Institute, IQads & SMARK, Urban.ro, COOPerativa Urbană, Life.ro, FilmSi.ro, Dissolved Magazine, CineFan, Radio România Cultural.

www.transilvaniafilm.ro | www.facebook.com/TransilvaniaFilm

Scroll to Top