Femeie în război/ Woman at war. Din 12 octombrie în cinematografe

Voința electrică a unei femei islandeze: “Femeie în război”​, d​in 12 octombrie la cinema

Un arc cu săgeți, rețele electrice, sălbăticia Islandei în fundal, o comunitate care doarme la neregulile din jur și o femeie care luptă cu hotărârea unei eroine din miturile scandinave: un mix cinematografic intens în filmul “F​emeie în război” / “Woman at war”,​ cea mai nouă producție a regizorului​ ​Benedikt Erlingsson, unde și muzica devine personaj. Inclus anul acesta în selecția Semaine de la Critique la Festivalul de Film de la Cannes, ​filmul va rula în cinematografele din țară de vineri, 12 octombrie,​ distribuit de Transilvania Film. ​“Femeie în război” se va putea vedea în avanpremieră marți, 9 octombrie, de la ora 19:30 la Cinema Elvire Popesco.​

Trailer Femeie în război/ Woman at war:â

 

Halla sau “Femeia Munților”, cum o cunosc unii, s-a săturat de impactul distructiv pe care industria locală de aluminiu îl are asupra mediului așa că le declară război celor din spatele afacerii. E gata să riște totul pentru a proteja zonele sălbatice ale Islandei pe care le iubește atât de mult. Când află că un copil își va face loc în viața ei, Halla începe să-și pună întrebări serioase vizavi de manifestul pe care l-a pus în mișcare.

“Erlingsson a reușit să facă un film superb, care-ți taie respirația, te împământează, în care e perfect normal ca o oaie să se intersecteze cu o dronă în aventura Hallei, care-și urmărește idealul cu o hotărâre de admirat”​ scrie Fabien Lemercier pentru ​Cineuropa,​ în timp ce în ​The Hollywood Reporter,​ “F​ emeie în război”​ e văzut ca “​un film excentric, intens, impecabil ca imagine”.

Reușita regizorului de a spune cinematografic povestea unei femei islandeze care își dorește să normalizeze respectul pentru natură este admirată și în ​Variety, u​ndecriticul de film Jay Weissberg se întreabă dacă

E​xistă oare ceva mai rar decât unfilm inteligent care nu doar că-ți dă o stare de bine, dar se și pricepe să abordeze din problemele urgente la nivel global cu mult umor și sentimentul satisfăcător că se poate face dreptate?

Cunoscut deja ca și un regizor de film care pune un mare egal între drepturile naturii și drepturile omului, islandezul ​Benedikt Erlingsson e​ ste și un autor și actor extrem de apreciat: prestațiile lui solo în teatrul islandez sunt printre cele mai de succes piese din istoria teatrului din Islanda. Debutul său în lungmetraj: “​Despre oameni și cai”​ (2013) a fost propunerea Islandei la ​Premiile Oscar ș​ i i-a adus “Premiul pentru debutul regizoral în cinematografie” / “Best New Director” la Festivalul de Film de la San Sebastian.

Avanpremiera specială, Avanpremiera și premiera Femeie în război/ Woman at war

“Femeie în război” va avea parte de:

 • avanpremiera în 9 octombrie la Cinema Elvire Popesco din București – detalii și bilete aici.
 • avanpremieră specială în 10 octombrie la Grand Cinema and More din incinta Băneasa Shoppin City, cu actrița Ana Ularu drept invitat special. Evenimentul va fi moderat de Carla-Maria Teaha, actriță, realizator emisiune ROZ la Radio Guerilla – detalii și bilete aici.
 • premieră în 12 octombrie, când va fi distribuit de Transilvania Film în cinematografele din toată țara .

Lista orașelor, a cinematografelor și programul proiecțiilor:

CLUJ

 • Cinema Victoria

Luni Joi: 22:30

Marţi: 17:45

Miercuri: 20:00


CONSTANȚA

 • Cityplex Constanta

Vineri Miercuri: 18:30

Sâmbătă: 20:30

Duminică: 14:00

Joi: 21:00


SFÂNTU GHEORGHE

 • Arta by Cityplex

Duminică: 16:30

Joi: 20:45


BÂRLAD

 • Cityplex Victoria

Vineri Duminică: 19:30

Sâmbătă Miercuri-Joi: 17:00


PITEȘTI

 • Cinema Trivale

Vineri Luni-Joi : 13:50 20:00

Sâmbătă-Duminică : 14:00; 20:00


TÂRGU MUREȘ

 • Cinema Arta 3D

Sâmbătă-Joi : 20:30


ODOBEȘTI

 • Casa de Cultură

Sâmbătă – Duminică: 19:30


FOCȘANI

 • Cinema Balada Focșani

Duminica: 19:30

Programul va fi modificat săptămânal, în ficare vineri a fiecărei săptămânii aferente rulării filmului în cinematografe.

 

Parteneri media:​ Radio Guerilla, Cinemagia, Adevărul, Agerpres, Radio Romania Cultural, Ziarul Metropolis, Blogu lu’ Otravă, A List Magazine, The Institute, IQAds, Sub 25, Cooperativa urbană, Cinefan.

Scroll to Top