„Caisă“: premiera de gală și lista cinematografelor în care va rula

După premiera de gală de la Cinema PRO, noul documentar al lui Alexandru Mavrodineanu, Caisă, numără secundele până la intrarea în cinematografe, la început de martie.
Prezentat în premieră la TIFF 2018, premiat anul trecut la Astra Film Festival și la Docuart și selectat zilele acestea la ZagrebDox și la Festivalul de Film Documentar de la Salonic, Caisă expune într-un mod captivant atât relația imprevizibilă dintre un antrenor de box și cel mai bun elev al său, cât și luptele care se dau dincolo de ring.
Într-o sală de sport de la marginea Bucureștiului, un antrenor de box (Dumitru Dobre) aflat la sfârşitul carierei lucrează pentru a transforma un grup de copii din medii defavorizate în următorii campioni de juniori. Deziluzionat, dar perseverent, antrenorul Dobre îşi pune speranţele într-un puşti talentat de 13 ani, poreclit Caisă (Cristian Palcuie).
Dumitru Dobre, Cristian Palcuie și Alexandru Mavrodineanu la premiera de gală a filmului „Caisă” (foto: Anastasia Atanasoska)
„Documentarul lui Alexandru Mavrodineanu arată în ce chinuri se naște un campion. Și cât de repede se risipește. (…) Filmul are emoție, are o poveste care te ține până la sfârșit, fără a cădea în melodramă, și are personaje atașante, puternice. ” (Gazeta Sporturilor)
Caisă dezvăluie o perspectivă tulburătoare asupra societăţii româneşti, punând în centru un om care nu se lasă cuprins de cinismul general şi oferă unor tineri un refugiu şi o şansă,” (motivația juriului Astra Film Festival).
Filmul va avea avanpremiera joi, 28 februarie, ora 20:30, la Cinema Elvire Popesco și din 1 martie ajunge și în următoarele cinematografe: BUCUREȘTI: Cinema Movieplex, Băneasa Grand Cinema and More, Cine Grand Titan, Cinema Muzeul Țăranului, Elvire Popesco, Cinemateca Union, Cinemateca Eforie, Cinema Europa, Happy Cinema; BÂRLAD: Cityplex Victoria; BISTRIȚA: Cinema Dacia; BOTOȘANI: Cinema Unirea; BRAȘOV: Cinema One, Cinemateca Patria; CLUJ-NAPOCA : Cinema Victoria; CONSTANȚA: Cityplex; CRAIOVA: Cinema Patria; FOCȘANI: Cinema Balada; GURA HUMORULUI: Casa de Cultură; IAȘI: Ateneul din Iași; ODOBEȘTI: Casa de Cultură; PITEȘTI: Cinema București, Cinema Trivale, Cinema Sebastian Papaiani; SFÂNTU GHEORGHE: Cinema Arta by Cityplex; SUCEAVA: Cinema Modern; TÂRGU-MUREȘ: Cinema Arta 3D.
Cineastul Alexandru Mavrodineanu a mai regizat scurtmetrajele Muzica în sânge și Lecția de Box și documentarul Omul pasăre, în colaborare cu HBO. A locuit în Berlin 6 ani, timp în care a fost cameraman pentru o companie specializată în documentare pentru diferite posturi TV ca Arte, Sat 1, Pro 7, RAI 1, BBC, CNN.
O producție Alma Film în colaborare cu Hai-Hui Entertainment.
Distribuit de Transilvania Film.
Văzut de Radio Guerrilla.
Parteneri: Râureni, Intersport, GSP, Cărturești, Publica, Feeder, Sub25, Aarc, Dacin Sara, Institutul Sportiv Român.
Scroll to Top